« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
BORE LEE

Trash filmovi u Varaždinu

Kojem će od 26 pristiglih filmova pripasti 'Zlatna motorka' još ćemo vidjeti

Na otvorenju je nastupila grupa
Na otvorenju je nastupila grupa "Neki to vole vruće" (Željko Hajdinjak, CROPIX)
Više o

filmski festival

,

Trash film festival

Projekcijom hrvatskog SF trash filma "Elecktrowoman" jučer je u centru Kult u Varaždinu počeo treći "Trash film festival".

Festival traje do subote, a posjetitelji će moći pogledati 26 filmova prispjelih iz cijelog svijeta. Tako će se na arsporedu naći 10-ak domaćih filmova, a ostali su iz Velike Britanije, Kanade, Finske, Slovenije i Australije.

Festivalom prevladavaju uglavnom horor filmovi, a slijede borilački i akcijski. U usporedbi s prijašnjim dvama festivalima novost je da filmovi moraju imati engleske titlove kako bi bili razumljivi međunarodnoj publici. Iako je ove godine prijavljeno manje filmova nego proteklih, njihova kvaliteta je očita, rekao je jedan od organizatora Robert Borović.

Iako su filmovi u prvom planu, Festival prate brojni drugi sadržaji. U subotu je predviđeno predavanje Dejana Vinkovića "Utjecaj gravitacije na izgled i seksualno ponašanje paukova". Dan prije, u petak, na rasporedu je prikazivanje najnovijeg uratka, najveće hrvatske trash-zvijezde, Bore Leeja, "Maskirani pljačkaš".

Festivalska nagrada zove se "Zlatna motorka", a dodjeljuje se u kategorijama najboljeg akcijskoga, borilačkog, SF i horor filma, a tu je i "Zlatna motorka" za najbolji film po izboru publike. "Motorke" će se dodijeliti u subotu u 20 sati. (HINA)

12.09.2008. 10:11:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh