« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Tramvaj iskočio iz tračnica, 12 ozlijeđenih

Iz nepoznatih razloga tramvaj se zabio u stup

Tramvaj se zabio u betonski stup, kabina vozača potpuno je smrskana
Tramvaj se zabio u betonski stup, kabina vozača potpuno je smrskana (Marin Tironi i Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

tramvaji

,

prometna nesreća

,

Zagrebački tramvaj

Putnici tramvaja broj 13 pamtit će zauvijek vožnju u utorak u 13.12 sati Vukovarskom ulicom u prema Žitnjaku. Iz neutvrđenog razloga, na raskrižju s Heinzelovom ulicom ‘trinaestica’ je iskočila iz tračnica i zabila se u metalni stup koji je doslovce ušao u kabinu vozača tramvaja.

Od siline naleta kojem je možda ‘kumovala’ i prevelika brzina, od dvadesetak osoba koje su bile u tramvaju 12 je ozlijeđeno. Najteže je prošao vozač ZET-a Ž. M. (49) koji je i sam, sjedeći na svom sjedalu, udario u stup te pritom zadobio i niz reznih rana od rasprsnutog stakla. Sva raspoloživa vozila Hitne pomoći pristigla su na mjesto nesreće kako bi razvezla unesrećene po bolnicama.

Nesreća za nesrećom

Vozač sporne trinaestice stare 25 godina, u ZET-u radi pune 23 godine i riječ je o iskusnom vozaču. Je li riječ o nekoj prepreci na tračnicama, pogreški na tramvaju ili pak trenutnoj slabosti vozača s obzirom na paklene vrućine, još je uvijek upitno. U policiji kažu da će ujedno vještačiti i tramvaj kako bi se utvrdilo gdje je ‘zapelo’.

- Sjedila sam i ne znam kako se to dogodilo. U pitanju su bile sekunde. Ja koja sam sjedila sva sam natučena, a oni koji su stajali svi su popadali na pod tramvaja i prošli su gore. Srećom, imam samo lakše ozljede - ispričala je jedna od putnica kobne ‘trinaestice’ Matija Mioč kojoj su ozljede  sanirane u KB-u Rebro.

Nedugo nakon ove nesreće u blizini je nastradao biciklist na kojeg je naletilo automobil čiji se vozač zagledao u smrskani tramvaj.    (EPEHA)

28.05.2008. 01:03:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh