« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MOKRICE - V.TRGOVIŠĆE

Traktori blokirali i zagorsku magistralu

Seljacima je namjera bila blokirati i cijelo prometno čvorište u Mokricama no u tome ih je spriječila policija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Švoger/Cropix)
Više o

traktori

,

blokada prometa

,

Mokrice

,

prosvjed seljaci

,

zagorska magistrala

Zagorski poljoprivrednici traktorima su poslijepodne potpuno blokirali zagorsku magistralu i oba traka stare ceste preme Zagrebu zapriječena su od skretanja u Mokricama pa do izlaza u Velikom Trgovišću.

Kako se doznaje od glavnih prosvjednika, seljacima je namjera bila blokirati i cijelo prometno čvorište u Mokricama, što bi u Zagorju uzrokovalo velike probleme u prometu, no, policija nije dozvolila da se traktorima zapriječi to vrlo frekventno čvorište.

Prosvjedncima je moralnu i političku podršku pružio predsjednik zagorske organizacije Autohtone hrvatske seljačke stranke (A-HSS) i potpredsjednik Županijske skupštine Stanko Majdak, čija je stranka dio vladajuće koalicije u Krapinsko-zagorskoj županiji. Majdak je prosvjednicima donio hranu i piće te im obećao da mogu i ubuduće računati na njegovu potporu.

Zagorski župan Siniša Hajdaša Dončić, koji je preksinoć prvi obišao prosvjednike, danas je izjavio kako Vlada mora ispuniti obećano.

Obećanja se moraju izvršiti jer su se unaprijed morali znati "inputi" i "outputi". Ne slažem se sa blokadom prometnica jer smatram da ceste moraju biti prohodne kako bi se u Zagorju mogao normalno odvijati život. Problemi se moraju riješavati sa stolom a ne na cesti, i to između nezadovoljnih poljoprivrednika i predstvanika resornog ministarstva, rekao je Hajdaš Dončić. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 21:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh