« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
STISLA KRIZA

Toyota na 12 dana prekida proizvodnju u Velikoj Britaniji i Francuskoj

Razlozi da prekid koji će biti održan u dva navrata su pad proizvodnje i priprema za proizvodnju novog modela

(Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

Francuska

,

Toyota

,

prekid proizvodnje

Krizom pogođeni japanski automobilski div Toyota objavio je u petak da će prekinuti proizvodnju u tvornicama u Velikoj Britaniji i Francuskoj na ukupno 12 dana zbog pada prodaje širom svijeta pod utjecajem masivnog povlačenja vozila s tržišta iz sigurnosnih razloga.

Najveći proizvođač vozila u svijetu zaustavit će proizvodnju u britanskim tvornicama od 29. ožujka do 1. travnja, te ponovno od 6. do 9. travnja kada će privremeno zaustaviti proizvodnju i u tvornici u Francuskoj.

Proteklih mjeseci japanski je gigant bio prisiljen povući s tržišta preko osam milijuna vozila diljem svijeta uglavnom zbog problema s iznenadnim ubrzanjem, uzrokom 58 smrtnih slučajeva u Sjedinjenim Državama.

Glasnogovornik Toyote kazao je da je razlog prve faze obustavljanja proizvodnje u Velikoj Britaniji i Francuskoj pad prodaje, dok će drugi četverodnevni prekid proizvodnje u Velikoj Britaniji biti priprema za proizvodnju novog modela.

"Jedan od razloga je revidiranje naše prodaje zbog negativnih utjecaja opoziva", kazao je glasnogovornik Paul Nolasco.

"Drugi su razlog pripreme za proizvodnju novog hibridnog vozila u britanskoj tvornici. U tom slučaju uobičajeno je zatvoriti tvornicu na nekoliko dana ili nekoliko tjedana". (hina/metro-portal)

26.03.2010. 15:33:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh