« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
POHARAN AMERIČKI JUG

Tornado odnio 185 života, broj žrtava mogao bi rasti

Razorne oluje i tornada na jugu Sjedinjenih Država usmrtile su dosad najmanje 185 osoba, pri čemu je najteže pogođena država Alabama s najmanje 131 žrtvom

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Tornado

,

žrtve

U Alabami su oluje i tornada "izazvale masovno rušenje" kuća i imovine, a dosad je potvrđena smrt 131 osobe, rekao je guverner Robert Bentley. "Očekujemo da bi broj žrtava mogao porasti", rekao je Bentley na konferenciji za tisak.

Riječ je o najsmrtonosnijem nizu oluja u gotovo četiri desetljeća u Sjedinjenim Državama. Nakon najteže pogođene Alabame, 32 žrtve oluje pobrojane su u Mississipiju, deset u Georgiji te 11 u Arkansasu. Žrtava ima i u državama Louisiani i Tennesseeju.

Tornada su redovite pojave na američkom jugu i na srednjem zapadu, no rijetko su tako razorne snage. Sveučilišni kampus u Alabami, dom slavnog nogometnog tima Crimson Tide, nije tako teško oštećen u nevremenu, no nekoliko je studenata poginulo izvan kampusa, rekao je Bentley. Najviše je žrtava, njih 18, u okrugu Franklin na sjeverozapadu Alabame, objavile su nadležne službe.

28.04.2011. 19:22:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh