« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VRIJEĐANJE SA STADIONA

Torcida osuđuje rasističke ispade s derbija

Istinski navijači Hajduka ne žele tolerirati ni sudjelovati u neprihvatljivom ponašanju, navodi se u Torcidinom priopćenju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Hajduk

,

Dinamo

,

Torcida

,

rasizam

,

derbi

Kluba navijača Torcida najoštrije osuđuje rasističke i necivilizirane ispade dijela gledatelja na utakmici polufinala Hrvatskog kupa odigranoj u Splitu 7. travnja između Hajduka i Dinama, jer se takvim ponašanjem ne vrijeđaju samo sportaši i navijači, već prije svih naš Hajduk, Split, Dalmacija i Hrvatska, priopćio je danas Kluba navijača Torcida.

Naglašava se kako se Torcida "protivi svakom vrijeđanju i diskriminaciji na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, regionalnoj i drugoj osnovi kako u našem društvu tako i na svim sportskim natjecanjima bez obzira radi li se o našem Poljudu ili stadionu u Maksimiru."

Istinski navijači ne žele tolerirati ni sudjelovati u takvom neprihvatljivom ponašanju, navodi se u Torcidinom priopćenju, te se poziva sve gledatelje i navijače da jasno kažu NE verbalnom i fizičkom nasilju i diskriminaciji na sportskim borilištima.

Od nadležnih tijela, posebice HNS-a (Hrvatskog nogometnog saveza) i Udruge Prve HNL, očekujemo da napokon započnu poduzimati sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se najprije prevencijom i edukacijom, osobito mladih, takve neprihvatljive pojave zauvijek odstranile iz našeg društva i sa naših stadiona, stoji u priopćenju.

Pri tomu se poziva HNS, Udruga Prve HNL i Vlada RH "da primjereno sankcionira odgovorne, a ponajprije dužnosnike svih nogometnih klubova kao i djelatnike HNS-a koji svojim izjavama, djelima, sve češće provociraju i zapravo potiču neprimjereno ponašanje na sportskim borilištima".

Klub navijača Torcida takođet poziva sve medije da prestanu davati neprimjereni publicitet govoru mržnje i verbalnom nasilju jer time samo podižu strasti što, kako se upozorava u priopćenju, može rezultirati pogubnim posljedicama. Ljudski život vrijedi više od podizanja gledanosti i tiraže, stoji na kraju priopćenja Kluba navijača Torcide. (hina/metro-portal)


09.04.2010. 18:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh