« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Toplinski val je opasan za zdravlje, evo prognoze

Ako možete, najbolje je da krenete putem obale gdje se možete osvježiti u moru, koje je trenutačno ugodne temperaute od oko 24, 25 stupnjeva

Očekuju nas opake vrućine
Očekuju nas opake vrućine (Shutterstock)
Više o

vikend

,

vrijeme

,

prognoza vremena

Toplinski val u kojem se nalazimo do kraja će tjedna dodatno dobiti na intenzitetu i može biti vrlo opasan po zdravlje ljudi, upozorava državna služba.

Temperature bi u dijelovima zemlje mogle dosegnuti visokih 35 stupnjeva Celzijusa.

Iako će biti prevruće, atmosfera će biti nestabilna, zbog čega je na snazi upozorenje i na potencijalno nevrijeme. Grmljavinsko olujni procesi vrlo su izgledni i najmanjim prodorom vlažnijeg i nestabilnijeg zraka, u uvjetima jako zagrijane atmosfere.

Vrućinu će idućih dana u nekim dijelovima kopna tek malo ublažiti lokalni pljuskovi.

Ako možete, najbolje je da krenete putem obale gdje se možete osvježiti u moru, koje je trenutačno ugodne temperaute od oko 24, 25 stupnjeva.

Na Jadranu će idućih dana biti uglavnom sunčano i vruće, dok će na kopnu dojam ljeta povremeno kvariti pljuskovi.

U petak će prevladavati sunčano i vruće vrijeme. Poslijepodne na kopnu, uz lokalno jači razvoj oblaka, lokalno će biti pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab, poslijepodne mjestimice umjeren jugozapadni, a na Jadranu većinom južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 36 °C. 

22.06.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh