« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Topli čaj - najbolje ljetno osvježenje

Iako ćemo po vrućinama svi prvo posegnuti za nečim ledeno hladnim, na taj način zapravo radimo pogrešku koju je lako ispraviti

Čaj od mente najbolje je osvježenje
Čaj od mente najbolje je osvježenje (Wikipedia)
Više o

vrućine

,

čaj

,

osvježenje

,

topli čaj

Hladni napitci uvijek su pri ruci tijekom ljetnih vrućina, no zapravo takav pristup nije najbolje rješenje za osvježenje, već je to - topli čaj?!

Iako mnogi od nas posežu za hladnim i ledenim napicima kako bi se ljeti rashladili, u tu je svrhu puno učinkovitije piti topli čaj. Ova opcija je sigurno zadnje na što pomišljate kada živa u termometru prijeđe 30 Celzijevih stupnjeva, no dovoljno je jednom probati i predomislit ćete se.

Naime, topli čaj ili topla voda povisit će tjelesnu temperaturu što će potaknuti tijelo na znojenje, a kako znoj bude isparavo s kože, istovremeno će ju hladiti. No, treba naglasiti da se topli napitci ne preporučuju ako sa nas kapa znoj i ako je veliki postotak vlage u zraku.

S druge strane, hladni napitci i hladna hrana rashladit će samo gornji dio tijela, do želuca, naglo sniziti tjelesnu temperaturu, no ne podjednako. Hladnim namirnicama i napitcima riskiramo prehlade i upalu grla.

Liječnici savjetuju da se ljeti, kada vladaju velike vrućine, ne pribjegava krajnostima. Ne konzumirajte ni ledeno ni vruće, kako ne bi "šokirali" organizam, nego hranu i pića konzumirajte na sobnoj temperaturi. Skuhajte čaj od mente i pustite ga da se ohladi. On je idealno ljetno osvježenje.

Najvažnije je voditi računa o dovoljnom unosu vode u tijelo koje će se samo pobrinuti za sve ostalo. 

22.07.2017. 13:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh