« Zagreb
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
PRIKLJUČITE SE!

Tomfa iz Kawasaki 3p i Helping Animals napravili kampanju Stop petardama

Obična šetnja postaje noćna mora u trenu kada se čuje prvi pucanj i pas se prestraši i pobjegne

Zaboravite na petarde
Zaboravite na petarde (Helping Animals)
Više o

petarde

,

akcija

,

Stop petardama

Stiže vrijeme veselja koje je nekome zapravo noćna mora... Volonteri projekta Helping Animals u kojem je i Tomislav Vukelić - Tomfa iz benda Kawasaki 3p su došli na ideju kako pokazati ljudima što znači kada je pas u strahu od petardi.

Iako puno vlasnika dobro zna i već sada se polako pripremaju za njima najgoru noć, uvijek je dobro napomenuti kako treba biti posebno na oprezu u šetnji da se pas ne istrgne s povodca i pobjegne. Obična šetnja postaje noćna mora u trenu kada se čuje prvi pucanj i pas se prestraši i pobjegne.

Često psi stradavaju u prometu jer su u strahu i panici. Najbolje rješenje je kada ih pronađe netko tko ili pozna psa ili je spreman ga odvesti na očitanje čipa kako bi ga mogli vratiti zabrinutom vlasniku.

Psi imaju nevjerojatan sluh te intenzivnije doživljavaju glasne zvukove od nas ljudi. Dok se ljudi vesele i ulicama odzvanjaju petarde i vatrometi, psi se tresu od straha. Postoji puno načina kako pomoći, nažalost najsigurniji je maknuti se daleko od zvukova pucnjave. Posavjetujte se s veterinarom o tome što bi bilo najbolje za vašeg ljubimca da provede mirnu noć.

Pazite na svoje ljubimce za vrijeme blagdana i pucnjave. Neka se osjećaju sigurno i zaštićeno.

Uz volontere Helping Animals na snimanju filmića kojeg su nazvali "Pas Medo Lajoš u epizodi Stop petardama" je sudjelovao i Mario Borščak također član Kawasaki 3p te dr. Krešimir Martinković, univ. mag. spec. med. 

https://www.facebook.com/helping.animalsCRO/

21.12.2018. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh