« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
USPRKOS NAPADU

Togo ipak odlučio nastupiti na Afričkom kupu nacija

Naša se vlada ne mora nužno slagati s nama, ali mi smo odlučni da nastupimo na ovom natjecanju, poručili su reprezentativci

(dailymail.co.uk)
Više o

Afrički Kup nacija

,

Togo

,

napad na nogometaše

,

FLEC

Reprezentacija Togoa odlučila je igrati na Afričkom kupu nacija unatoč terorističkom napadu koji je izveden u petak i u kojem su poginule tri osobe dok ih je više ozlijeđeno, piše u nedjelju francuski časopis "L'Equipe".

"L'Equipe" se poziva na veznjaka Alaixysa Romaoa koji je izjavio da su se igrači usuglasili da ostanu u angolskoj enklavi Cabinda gdje bi u ponedjeljka trebali igrati prvu utakmicu svoje skupine B protiv Gane.

"Odluka je donesena jednoglasno", izjavio je Romao koji igra u francuskom Grenobleu.

Togoanska vlada međutim stoji i dalje kod odluke da se njeni igrači vrate u domovinu, izjavio je glasnogovornik vlade Pascal Bodjona.

"Vlada stoji i dalje kod svoje odluke da se reprezentacija vrati", rekao je Bodjona.

Pobunjenici iz kabindske separatističke skupine FLEC otvorili su vatru na autobus s togoanskim reprezentativcima u petak ori čemu je poginuo vozač, a devet je osoba ranjeno. Dva člana togoanske nogometne reprezentacije preminula su u subotu od ozljedaa, a vratar Kodjovi Obilale je podvrgnut operaciji u Južnoafričkoj Republici.

Međutim, engleski prvoligaš Manchester City je objavio na svojim internetskim stranicama da se njihov napadač Emmanuel Adebayor, kapetan togoanske reprezentacije, vraća u Englesku.

"Ljudi su poginuli za Afrički kup nacija, drugi su ranjeni. Ne možemo ih iznevjeriti i ostaviti kao kukavice", kazao je Romao.

"Ako ostanemo ovdje to je za te ljude, a i da ne damo zadovoljštinu pobunjenicima. Naša se vlada ne mora nužno slagati s nama, ali mi smo odlučni da nastupimo na ovom natjecanju". (hina/metro-portal)

10.01.2010. 11:49:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh