« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TIPIZACIJA DAVITELJA

Tko su najiritantnije osobe na koje ćete naletjeti u avionu

Oni koji su barem jednom letjeli avionom znaju da od ostalih putnika mogu zaista svašta očekivati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

zrakoplov

,

avion

,

putnici

,

prva klasa

,

ekonomska klasa

,

biznis klasa

Putnik prve klase

Ako je itko ikada pomislio da je bolji od vas to je onda putnik iz prve klase. Dok se lagano probijate kroz gomilu ostalih smrtnika i pokušavate doći do sjedala, biznismeni, zlatna mladež i „trofejne supruge" neće imati takvih problema,; osim toga, ne daj bože da vas se još udostoje i pogledati a kamo li uspostaviti kontakt - prezauzeti su buljenjem u Blackberryje i posljednja izdanja poslovnih novina.

Laktaroš

U ekonomskoj klasi oni tanjušni naslonjači za ruke predstavljaju pravu luksuznu nekretninu kojoj ste, dok traje let, vi jedini vlasnici. No, nije uvijek tako. Uvijek se nađu laktaroši koji misle da im treba više mjesta nego drugima. Oni će vam laktovima zauzeti to malo unajmljenog posjeda, a nemojte se čuditi ako vam i nogama bude tijesno nakon što rašire koljena preko granice u vaš prostor.

Pilot

„Dakle.....hmmm...dame i gospodo... dobrodošli na....aaaa......let......hmm.....govori vam vaš kapetan.....hmm...". Nije poznato zašto piloti preferiraju zastajkivanje u govoru kao da ne znaju što reći kad jedno te isto ponavljaju iz dana u dan. Usto, taman se spremite za spavanac kad počne „letimo tom i tom brzinom na toj i toj visini". Zaista, zanima li to ikoga? Ne bi li bilo najbolje da se pilot javi samo kad trebate sletjeti?

Letački gušter, brucoš, junfer, žutokljunac...

Osobe koje lete po prvi put najlakše je primijetiti. Ili će biti nevjerojatno nervozne i uznemirene te će se kupati u bazenu vlastitog znoja ili će biti iritantno uzbuđeni. Nebitno je kakvog prvašića ćete sresti, vrlo je vjerojatno da će vam ići na živce. Onaj zabrinuti će biti plačljiv, hiperventilirat će ili će si zagristi nokte svaki put kad se avion malo zatrese. Ovaj drugi će gledati kroz prozor i pokušati vam staviti do znanja kako je sve što se zbiva prilikom letenja fenomenalno i fantastično - da, zaista, automobili su stvarno poput mrava kad ih gledaš iz aviona.

Bolesnik

Kašljat će i kihati kraj vas (nije čovjek kriv, ali...), no, u avionu je tijesno, puno je ljudi, malo zraka, izračunajte sami dalje.

Pričljivac

Ma nitko nema ništa protiv malo razgovora, naročito ako je let dug. No, kad izvadite laptop ili knjigu iz torbe uvijek će biti onih koji ne znaju čitati između redaka - dakle, vama se ne razgovara više i točka. Ali ne! Oni ne odustaju. Nema ništa gore od sjedenja kraj pretjerano pričljivih ljudi. Na zemlji ih je lako otarasiti se - ispričate se i jednostavno odete svojim putom. Ali kud iz aviona? Osuđeni ste slušati „kako je moj unuk sjajan i pametan", kako su „Bella i Edward savršen par, žena i vampir", kako je  „Ivo Sanader odveo zemlju u propast"...

Bebač

Svi mi volimo bebe, slatke, male, dražesne anđele. Ali ne kad smo u avionu i želimo na miru preživjeti putovanje na 10 kilometara od površine zemlje. Kad krene plač, nema mu kraja. Neki ljudi su išli u tu krajnost da su zahtijevali zabranu leta bebama. Ma nije beba kriva što plače i što nema obzira prema ostalim putnicima. No, svatko svoj san i mir cijeni više od bilo čega drugog.

30.01.2010. 20:56:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh