« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
BRRR

Tjedna prognoza - snijeg, bura i led

Zakoračili smo u drugu polovinu siječnja, najzimskijeg mjeseca u našoj zemlji. Tjedan u koji smo ušli bit će baš takav, pravi zimski. Obilježit će ga u prvom redu orkanska bura te hladnoća i snijeg

Ovo nas čeka?
Ovo nas čeka? (Arhiva)
Više o

prognoza vremena

,

tjedna prognoza

Prognoza vremena za ovaj tjedan je neumoljiva - ponedjeljak, utorak i srijeda bit će nestabilniji pa će glavnina oborina pasti upravo u ta tri dana.

Na kopnu će to biti snijeg, više će ga biti u južnijim dijelovima, dakle u Gorskom kotaru, Lici, Moslavini, na Kordunu i duž Posavine. S obzirom na to da će padati suši snijeg, bolje će se primati na tlo te stvarati pokrivač. U noći s ponedjeljka na utorak te tijekom utorka, u nizinama je moguće od 5 do 15 centimetara, a u gorskim krajevima, zbog zapuha vjetra, i preko 20 centimetara snijega.

Snijeg će padati i uz obalu, osobito na sjevernom i srednjem dijelu te je čak i tamo moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.

Na obali će, uz snijeg, probleme stvarati i olujna do orkanska bura. Najjače će puhati podno Velebita gdje su mogući udari do 200 km/h! Uz poteškoće u prometu, ona će činiti iznimno hladan osjećaj pa je ovih dana najbolja preporuka što toplija i slojevitija odjeća.

Hladno će biti i na kopnu, osobito jutrima kad će se temperatura ponovno spuštati na vrijednosti između -10 i -5.

U drugoj polovini tjedna očekujemo smirivanje vremena uz manje oborina, slabiji vjetar i više sunčanih razdoblja pa će u ovom tjednu na svoje doći i zimoljupci, ali i oni koji vole malo „nježnije" vremenske prilike.

16.01.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh