« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Zašto nas privlači samo određeni tip osobe?

Naš "tip" partnera određuje okolina u kojoj se krećemo, no osim toga ima još nekoliko sitnica koje su jaako važne

E, baš takvog želim!
E, baš takvog želim! (Pixabay)
Više o

privlačnost

,

tip osobe

Zamijetili ste da uvijek padate na isti "tip" partnera? Sada ćete saznati zašto.

Kao što je nedavno dokazano u studiji na Sveučilištu u Kaliforniji koja je ispitala više od 1 000 heteroseksualnih parova, velika je mogućnost da ćete pronalaziti partnere koji si međusobno sliče po fizičkim karakteristikama.

Osim po fizičkom izgled, vaši bivši partneri vjerojatno će imati istu vjersku pozadinu, stupanj obrazovanja i sličnu inteligenciju. To što vaš tip možda uključuje visokog crnokosog doktora ili odvjetnicu sa zamamnim oblinama nema nikakve veze s "tipom" osobe koji vas privlači - radi se jednostavno o okolini o kojoj živite.

U današnje doba zaista nam je olakšano upoznavanje ljudi u različitim dijelovima svijeta, no obično najviše upoznajemo ljude koji se kreću u našoj okolini.

Razlog zbog kojeg obično izlazimo s partnerima sličnih atributa, kao što je dokazano u ovoj studiji, je taj što nas takvi tipovi okružuju u školi, na poslu i tamo gdje se krećemo - a ne zato jer ih mi tražimo.

Ljude koje upoznajemo u svojoj okolini krase kultorološke i demografske karakteristike koje su nam zanimljive jer su također i naše - zbog čega nam je takve ljude lakše prihvatiti i uvesti u život.

Što se tiče fizičkih sličnosti, to je povezano s našom vlastitom privlačnošću. Dokazano je da  nas privlače osobe sličnih fizičkih obilježja, no među svima takvima koje upoznajemo, biramo nasumično.

Ono što može promijeniti takvo stanje su "veze preko mreže". Aplikacije i internet umogućuju nam upoznavanje različitih ljudi, no čak i prilikom takve vrste potrage za partnerom, obično završimo s nekim kakvoga bismo mogli pronaći da izađemo iz sobe.

 

Piše: Andrea Holi
12.03.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh