« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
HMM

Tinejdžeri imaju prosječan džešarac do 300 kuna

U odnosu na slično istraživanje koje je HPB provela prije godinu dana tinejdžerski novčanici su tanji

Nije baš da imaju para na bacanje
Nije baš da imaju para na bacanje (Shutterstock)
Više o

tinejdžeri

,

džeparac

,

prosječan džeparac

Čak 58% hrvatskih srednjoškolaca smatra da je novac značajan u životu, ali da nije od presudne važnosti, 35% kaže da je novac jako važan jer 'pokreće svijet' dok istodobno 7% smatra da novac nije važan te naglašava vrijednosti poput ljubavi i zdravlja, pokazuje anketa HPB-a.

Najveći broj srednjoškolaca, 50% njih, odgovorilo je da bi najradije radilo posao koji vole bez obzira na plaću. Za posao koji ne vole, ali imaju visoku plaću, odlučilo se 32% ispitanika, a 18% tinejdžera priznalo je da o tome ne razmišlja.

83% srednjoškolaca zna točno ili približno točno koliko iznosi prosječna plaća u Hrvatskoj. Na pitanje imaju li roditelji dovoljno visoku plaću za potrebne troškove 13% učenika kaže da ne zna, 35% navodi kako su prihodi obitelji nedovoljni, a većina - 52% - misli da je riječ o zadovoljavajućim primanjima.

Čak 51% srednjoškolaca ima mjesečni džeparac najviše 300 kuna. U odnosu na slično istraživanje koje je HPB provela prije godinu dana tinejdžerski novčanici su tanji - tad je, naime, 42% učenika odgovorilo da ima do 300 kuna, a svaki drugi učenik između 300 i 600 kuna. I prošle i ove godine samo 3% ispitanika odgovorilo je da mjesečno raspolažu s više od 1000 kuna. 

Više pročitajte na Monitor.hr

24.03.2015. 19:08:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh