« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TAJNA USPJEHA

Tina Maze uspješna je zbog špageta i magle

Maze je u domovinu nakon dva osvojena srebra dočekana kao nacionalna junakinja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Tina Maze

,

ZOI Vancouver

,

špageti

,

Andrea Massi

Treninzi u magli i talijanski špageti pomogli su skijašici Tini Maze (27) da postane najuspješnija slovenska sportašica koja je dosad nastupila na zimskim olimpijskim igrama.

Za njene srebrne medalje u superveleslalomu i veleslalomu najzaslužniji je njezin trener i zaručnik Andrea Massi koji ju je tjerao da trenira u teškim uvjetima, pa i na stazama u magli, jer je predviđao da će takve vremenske prilike vladati u Kanadi, piše u srijedu ljubljanski list "Dnevnik".

Novinari tog lista koji su pratili olimpijske igre tvrde da im je Massi potvrdio da su treninzi u magli koje joj je preporučivao više godina Tini pomogli da u Vancouveru bude u prednosti pred ostalim natjecateljkama.

Uz to, rekao je Massi, Tinu je u Kanadi i Americi oduvijek smetala neodgovarajuća prehrana, pa joj je ovaj put, kao i cijeloj ekipi, svaki dan kuhao špagete s umakom koje je kupovao u obližnjoj trgovini.

Maze je u domovinu nakon dva osvojena srebra dočekana kao nacionalna junakinja, ali još nije riješen spor između nje i Massija s jedne i slovenskog olimpijskog odbora s druge strane. Naime, Maze već nekoliko sezona trenira odvojeno od ekipe sa svojim trenerom i serviserima jer se tuži da u Sloveniji nema pravih uvjeta, a Massi zahtijeva da im se plate troškovi koje su zbog priprema za nastup u Vancouveru imali lani i ove godine. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 19:48:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh