« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
POSLOVNJAK

Tihomir Orešković - biografija novog mandatara?

Tihomir Orešković ima prilično zanimljivu biografiju u kojoj se vidi da se radi o financijašu koji može utjerati red u troškove ... no hoće li mu biti dozvoljeno

Tihomir Orešković - biografija
Tihomir Orešković - biografija (Pliva)
Više o

Pliva

,

biografija

,

mandatar Vlade

,

Tihomir Orešković

Tihomir Orešković ima zanimljivu biografiju - rođen je 1966. u Zagrebu, 1989. diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave. 

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove.

Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.

Plivi se pridružio 2009. kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika).

Domoljubna koalicija i MOST predložit će ga za mandatara, a tek ćemo vidjeti što će biti dalje

23.12.2015. 16:24:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh