« Film
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SJAJAN FILM

"Ti mene nosiš" dobio ovacije u Puli

Sinoć je održana projekcija debitantskog cjelovečernjeg filma redateljice Ivone Juka kojeg već smatraju jednom od najboljih hrvatskih filmova u posljednjih 20 godina

Filmska ekipa filma Ti mene nosiš
Više o

Ivona Juka

,

Pulski filmski festival

,

Pula film festival

,

Ti mene nosiš

,

film ti mene nosiš

,

Filip Križan

Debitantski film Ivone Juka "Ti mene nosiš" jučer je prikazan na Pulskom filmskom festivalu. Nakon nastupa u Karlovym Varyma, Ivona Juka sa svojom filmskom ekipom nastavlja svoje "putovanje", a Pula je bila logičan nastavak puta filma, koji je dobio pozitivne kritike gdje god se pojavio. Ništa drukčije nije bilo ni u čarobnoj pulskoj Areni, gdje je više od 7000 posjetitelja i ljubitelja filma punih 2 sata i 30 minuta uživalo u filmskom ostvarenju koje se s razlogom nameće kao jedan od najboljih hrvatskih filmova u posljednjih 20 godina.

Što doista misle o filmu publika i mediji pokazali su već na crvenom tepihu gdje su autorsku i glumačku ekipu dočekali velikim pljeskom, dok je vrhunac cijele ove priče bio na poklonu glumaca gdje su ovacije trajale gotovo 10 minuta i gdje je objektivna filmska publika pokazala da je prepoznala vrijednost redateljskog rada Ivone Juke, ali i cijele ekipe koja je sudjelovala u stvaranju filma "Ti mene nosiš".

Film donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Zato je i Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od jednog intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa. Jedna kći tek gradi odnos s ocem, druga kći svoj izgrađen odnos nepovratno gubi, a treća kći se suočava s porušenim odnosom kako bi lakše prihvatila budućnost.

U filmu igraju izvrsni glumci iz regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić i drugi. Po prvi put na filmu se pojavljuju i Goran Hajduković te izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski  glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivao sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput "Il Divo" Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet  poznat po velikim filmskim hitovima kao što su Melancholia, Girl with the Dragoon Tatto i mnogi drugi.

Ono što je karakteristično za ovaj projekt i film je činjenica da je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca koji su zajednički doprinijeli odličnom filmskom i umjetničkom ostvarenju.

Pogedajte službeni trailer filma:

 

22.07.2015. 13:20:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh