« Spektakli
objavljeno prije 14 godina
PAD SISTEMA

Thom Yorke najavio propast glazbene industrije

U intervjuu za srednjoškolski časopis pjevač Radioheada rekao je kako se do tog kolapsa odbrojava u mjesecima

thom yorke
thom yorke (Wikipedia)
Više o

Radiohead

,

intervju

,

remiks

Pjevač Radioheada priznao je i kako to neće biti veliki svjetski gubitak.

U intervjuu za srednjoškolski časopis „The Rax Active Citizen Toolkit", član Radioheada tvrdi da glazbena industrija umire i da je do te propasti ostalo još odbrojavati u mjesecima, prenosi ThisIsLondon.co.uk.

„Radi se samo o mjesecima", rekao je Yorke. „Prije mjeseci nego godine djele nas do totalnog kraha glazbene industrije".

Savjetujući slavoljubive glazbenike da se ne vežu za brod koji tone, Yorke je dodao da usprkos propasti glazbenog poslovanja to neće biti veliki svjetski gubitak.

U svibnju 2009. Radiohead je u studiju snimio 2 pjesme -“Harry Patch (In Memory Of) i “These Are My Twisted Words”.

Thom je u intervjuu za NME nakon toga rekao kako budućnost Radioheada vidi više u izdavanju EP-a, prije nego u nastavku snimanja klasičnih “full length” albuma, iako je novi album najavljen za ovu godinu.

Većina članova Radioheada posvećena je i svojim solo projektima.

Tako bubnjar Phil Selway radi na solo albumu i najavljuje turneju, Thom Yorke okupio je “superband”: Joey Waronker, Mauro Refosco, Flea (Red Hot Chilli Peppers) i Nigel Godrich sa kojima je odradio nekoliko live nastupa i svirao pjesme sa “Erasera” kao i još neobjavljene stvari.

Kreativnost članova benda možda će tek sada doseći svoj vrhunac.

Da li će se Radiohead pretvoriti u solo glazbenike, mutirati u okestralni bend ili stvarno otkriti formulu kako glazbom spasiti svijet, stoji zapisano u budućnosti, koja je, kako Yorke prognozira, crna.

 

09.06.2010. 11:24:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh