« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
box office

'This Is It' nije ispunio očekivanja u SAD-u

Dio publike u SAD-u oduzela je Noć vještica koja je po prvi put od 1998. pala na subotu

Fotografija vijesti
Više o

Michael Jackson

,

box office

,

kino

,

This is It

Iako je film 'This Is It' zasjeo na prva mjesta u kinima diljem svijeta, Amerikanci ipak nisu potpuno zadovoljni njegovim uspjehom.

Film koji se sastoji uglavnom od materijala sa probi nekoliko tjedana prije smrti Michaela Jacksona, dosad je zaradio 101 milijun dolara u pet dana, javlja Reuters.

Od toga 32,5 milijuna otpada na SAD i Kanadu. U danima prije premijere stručnjaci su predviđali da će u ovo vrijeme premašiti zaradu od 40 milijuna dolara.

U ostatku svijeta film je najviše zaradio u Japanu s više od 10 milijuna dolara, zatim u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Australiji i Kini.

Možda su nezadovoljstvo u SAD-u potaknula predviđanja rivalskih filmskih studija koji su za prvi tjedan emitiranja predvidjeli zaradu od čak 660 milijuna dolara.

No, Columbia Pictures ogradila se od takvih predviđanja.

Izglede filma nije popravila ni Noć vještica koja je pala na subotu prvi put od 1998, zbog čega mnogi te večeri nisu otišli u kino. Iz Columbije su izjavili da su zato produžili planirano dvotjedno emitiranje u Sjevernoj Americi do Dana zahvalnosti 29. studenog.

02.11.2009. 00:10:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh