« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
HUMANITARNO

Terry Fox Run na Jarunu okupio 5.000 sudionika

Poznatu međunarodnu akciju, koja je u proteklih 13 godina okupila više od 60.000 sudionika u Hrvatskoj, danas je podržalo 5.000 građana

I Marina Orsag prodavala je majice
I Marina Orsag prodavala je majice (Media Val)
Više o

Terry Fox Run

,

Zagreb

Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val, održalo se danas po 14. put na zagrebačkom jezeru Jarun.

Poznatu međunarodnu akciju, koja je u proteklih 13 godina okupila više od 60.000 sudionika u Hrvatskoj, danas je trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom akcije podržalo 5.000 građana. Znak za početak trke dao je pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina, a po simboličnoj cijeni od 50 kuna, majice su prodavale i poznate osobe, između ostalih i Mirna Maras, Nives Ivanković, Damir Hoyka te Marina Orsag. 

„Sretna sam što se tradicija Terryjevog Maratona nade nastavlja i nakon 33 godine. Posebno me veseli predanost i velikodušnost koje Zagrepčani već 14 godina iskazuju u podizanju svijesti o važnosti borbe protiv raka i prikupljanju novčanih sredstava. Ovim putem zahvaljujem svima koji su nam se pridružili na Jarunu, iskazali interes za akciju i spremnost da podrže njen humanitarni karakter te tako dali zaista impresivan doprinos Terryjevom naslijeđu", rekla je Louise Larocque, veleposlanica Kanade u Republici Hrvatskoj.

Posjetitelji događanja imali su priliku pratiti zabavno-glazbeni program uz DJ Thaliju koji je vodila Vlatka Pokos. Osim u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom po prigodnoj cijeni od 10 kuna, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora.

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a dosad je prikupljeno više od 4.500.000 kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece. Donacije prikupljene ovom humanitarnom akcijom tijekom proteklih godina omogućile su opremanje Centra za transplantaciju koštane moždine u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

22.09.2013. 19:55:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh