« Sport
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HUMANITARNI MEČ

Tenisači sakupili 200.000 dolara za Haiti

Svjetske teniske zvijezde odigrale su u Melbourneu meč s kojeg je sav prihod bio namjenjen stradalima u razornom potresu u Haitiju

(Getty Images)
Više o

Haiti

,

humanitarna akcija

,

tenisači

,

pomoć

Pred 14.000 gledatelja u Rod Laver Areni nastupili su Roger Federer, Rafael Nadal, Anddy Roddick, Leyton Hewitt, Novak Đoković, Serena Williams, Kim Clijsters i Sam Stosur.

"Gledao sam tragediju Haitija na televiziji i pomislio sam kako bi morali nešto učiniti kako bi pomogli tim ljudima," kazao je Federer koji je bio pokretač današnje egzibicije.

Skup najboljih tenisača i tenisačica svijeta završen je susretom mješovitih parova tri na tri, a svaki njihov porez gledatelji su pozdravljali pljeskom. Tenisko druženje je završeno kada je linijski sudac dosudio Roddicku prijestup nakon čega se Amerikanac okrenuo sucu i rekao: "Ne vjerujem da ste ovo dosudili, zar niste primjetili da je u mojem sastavu Serena Williams,". Njegove riječi izazvale su burne ovacije na tribinama, jer je Roddick aludirao na nedavni sukob američke tenisačice i linijskog suca na prošlogodišnjem US Openu zbog čega je Seren kažnjena. (hina/metro-portal)

17.01.2010. 17:41:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh