« Fun
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
PROTIV ŠKRTACA

Tehnologijom do većih napojnica

Sve više ljudi u kafiće nosi samo kartice, pa konobari loše prolaze, no novi bi im izum mogao donijeti puno više napojnica

Genijalan izum Rydera Kesslera
Genijalan izum Rydera Kesslera (DipJar.com)
Više o

konobari

,

DipJar

,

napojnice

,

manča

,

digitalna napojnica

Konobari, pogotovo u zapadnim zemljama, pretežno žive od napojnica, pa im nova moda po kojoj se računi plaćaju karticama izravno utječe na visinu primanja i kvalitetu života. Upravo taj pristup pao je na pamet Ryderu Kessleru nakon što je gledao cjelonoćnu pijanku hrpe mladića u klubu koji nisu ostavili ni centa napojnice.

Malo promišljanja i uskoro se na tržištu pojavio DipJar - čaša za napojnice koja prima i kartice. Princip je jednostavan, strojčić izgleda kao čaša na napojnice, a u njemu je čitač kartica koji svakim provlačenjem automatski skida dolar s računa i daje ga kao napojnicu konobarima.

Naravno, ukoliko vam se usluga jako svidjela, provući ćete karticu nekoliko puta. Kessler je toliko siguran u uspjeh svog izuma da je u probnom periodu odlučio cijelu proviziju svoje tvrtke koju dobiva od kartičara preusmjeriti na konobare, koji tako dobivaju cijeli dolar.

Viralna ideja, nema što.

26.08.2012. 20:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh