« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
SKANDALI U ENGLESKOJ

Terry zbog rasizma na utakmici završio u policiji

John Terry je nakon utakmice s Queens Park Rangersima navodno na rasnoj osnovi vrijeđao tamnoputog suparničkog igrača Antona Ferdinanda.

Fotografija vijesti
Više o

policija

,

Chelsea

,

rasizam

,

John Terry

,

Queens Park Rangers

Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) otvorila je istragu protiv menadžera Chelsea Andrea Villas-Boasa zbog njegovih komentara o suđenju nakon nedjeljnog poraza od Queens Park Rangersa (0:1), javlja Hina.

Villas-Boas je kritizirao suca Foyja koji je 'Bluesima' pokazao dva crvena kartona. Prvo je u 33. minuti isključio Joséa Bosingwu, a osam minuta kasnije je pokazao crveni i Didieru Drogbi.

"Razočaran sam suđenjem i ovo nije prvi put da nam se to događa. Oštećeni smo u već tri utakmice," kazao je mladi portugalski stručnjak.

Pod istragom, ali policijskom završio je i kapetan Bluesa John Terry koji je optužen za rasističko ponašanje. Terry je nakon utakmice navodno na rasnoj osnovi vrijeđao tamnoputog suparničkog igrača Antona Ferdinanda. Terry je demantirao sve optužbe.

"Učinit ću sve kako bih očistio svoje ime od ovih optužbi, jer nemam što skrivati. Nisam sklon takvoj vrsti zlostavljanja. Anton i ja smo nakon utakmice razgovarali 10 minuta o tome i nema problema između nas dvojice. Za mene je taj slučaj završen," poručio je kapetan Bluesa.

 

Menadžer Chelsea podržao je svog igrača. "John predstavlja Englesku na najvećim natjecanjima i siguran sam kako to nije učinio. On je veliki nogometaš i sjajna osoba," kazao je Villas-Boas.

25.10.2011. 17:45:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh