« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
PROBLEMI NA KAVKAZU

Tbilisi optužen za novi napad na Chinvali

Dvije granate jutros su iz gruzijskog sela ispaljene na južnoosetijsku prijestolnicu, no žrtava na sreću nije bilo.

Fotografija vijesti
Više o

Gruzija

,

napad

,

Južna Osetija

,

Chinvali

,

Tbilisi

,

Ibrahim Gasejev

,

Šota Utiašvili

,

granata

Vlasti odcijepljene gruzijske pokrajine Južne Osetije priopćile su u ponedjeljak da su dvije neeksplodirane gruzijske granate pale u južnoosetijesku prijestolnicu Chinvali, a Tbilisi je odmah odbacio te tvrdnje, javljaju ruski mediji.

Obje strane stalno se međusobno optužuju da jedna na drugu otvaraju vatru otkad se ta proruska pokrajina potpuno otela gruzijskom nadzoru nakon kratkotrajna rata u kolovozu prošle godine. Ipak, optužbe o granatiranju su rijetke.

"U 5,10 sati u jutro po mjesnom vremenu iz gruzijskog sela Nikozija ispaljene su dvije granate iz ručnoga protutenkovskog bacača RPG-7 koje su pale blizu dječjeg vrtića. Nije bilo žrtava", izjavio je zamjenik južnoosetijskog ministra obrane Ibrahim Gasejev.

Dužnosnik gruzijskog ministarstva unutarnjih poslova Šota Utiašvili odbacio je navode o bilo kakvu napadu. "To je glupost. Ništa takvo se nije dogodilo", rekao je za Reuters.

Ruske snage odbile su u kolovozu prošle godine gruzijski napad na Sjevernu Osetiju, s pomoću kojeg je Gruzija htjela vratiti pod svoj nadzor odmetnute pokrajine. Ta proruska pokrajina odbacila je gruzijsku vlast još u početku '90-ih godina. Nakon rata u kolovozu Moskva je priznala neovisnost Južne Osetije i druge odmetnute gruzijske pokrajine Abhazije. (hina/metro-portal)

09.02.2009. 13:02:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh