« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Pravi razlog smjene?

Tarik uvrijedio kumu direktora programa HTV-a

Da je Hrvatska još uvijek plodno tlo za nepotizam i rodbinske odnose, poznato je odavno ...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Tarik Filipović

,

Domagoj Burić

,

afera milijunaš

,

novi voditelj Milijunaša

,

razlozi smjene

,

Robert Ferlin

,

Barbara Kolar

Hrvatski medijski prostor nedavno je uzburkala tzv. afera ˝Milijunaš˝ kada je poznatom voditelju još poznatijeg kviza obznanjen prekid suradnje. Zašto? Zbog zapravo benignih izjava kojima je u eteru navodno naštetio ugledu Klinike za dječje bolesti Zagreb (poznatijoj kao Klaićeva) i Dječjeg doma Zagreb (poznatijeg kao Nazorova).

I što se na kraju događa? Gdje je glava, a gdje rep ove sapunice? Kako će završiti glavni lik koji je ne svojom voljom gurnut u dramaturgiju bez ikakvog smisla? Kako navodi Večernji list, Domagoj Božidar Burić, direktor programa Hrvatske televizije, ekspresno je, odlučio prekinuti suradnju s Filipovićem zbog već navedenih razloga, ali možda i zbog nečeg drugog.

Naime, Burićeva reakcija ne treba čuditi jer je ravnateljica Nazorove Jasna Ćurković-Kelava zapravo njegova vjenčana kuma. Točnije, ona je bila kuma njegovoj supruzi, Jasni Burić (poznatijoj pod prezimenima Ulaga-Valić). Je li moguće da se prljavo rublje, ako doista i postoji pokušava prikriti na ovako primitivan način? Neslužbeno se doznaje da je Tarik ipak pronašao zajednički jezik s prof. Goranom Roićem, ravnateljem Klaićeve bolnice, koji ga ne namjerava "progoniti".

Na HTV-u već pomalo u panici traže mu dostojnu zamjenu. Robert Kurbaša prolazi ubrzani tečaj, te bi mogao biti spreman za nekih 2 do 3 tjedna, no to je prekasno s obzirom da su sa starim voditeljem snimljene još samo dvije emisije. Jutarnji nagađa kako nije nemoguće da u kviz privremeno uskoči i netko od prokušanih TV voditelja poput Roberta Ferlina ili Barbare Kolar.

Danas je na HTV-u započela i interna istraga slučaja ˝Milijunaš˝, a pred televizijsko Povjerenstvo u 14h izašao je i sam Tarik. ˝Bio sam na razgovoru s povjerenstvom i zadovoljan sam njegovim tijekom. Ugodno i iskreno, baš kao što treba i biti, a o čemu smo razgovarali ne bih iznosio jer su to interne stvari˝ izjavio je voditelj za Večernji list, dok hrvatska nacija s nestrpljenjem iščekuje novi nastavak ove trenutno vrlo popularne sapunice.

29.09.2009. 18:32:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh