« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
DOSTA IM JE

Talijanski nogometaši štrajkaju i neće na teren

Nogometaši Serie A štrajkat će 25. i 26. rujna jer im se ne sviđaju neka nova pravila u kolektivnom ugovoru

Talijanski nogometaši
Talijanski nogometaši (Getty Images)
Više o

Serie A

,

Slex

,

sialil-LuisX

Nogometaši iz talijanske prve lige najavili su štrajk 25. i 26. rujna, objavilo je Talijansko udruženje igrača. Igrači su nezadovoljni smanjenim pravima iz novog kolektivnog ugovora i zbog toga kreću u štrajk.

"Bilo je dosta. S nama postupaju kao s predmetima. Udruženje je donijelo odluku da igrači ne izađu na terene u susretima petog kola koji su na rasporedu 25. i 26. rujna," kazao je branič Milana i član Udruženja Massimo Oddo.

>> Europsko nogometno tržište vrijedi 15,7 milijardi eura

Novi pravilnik o igračima pripremio je odvjetnik talijanskog kluba Juventus Michele Briamonte, a preuzeli su ga svi ostali klubovi. Novi pravilnik predan je Talijanskom nogometnom savezu koji bi ga trebao usvojiti.

Udruženje igrača najviše prosvjeduje zbog članka u pravilniku po kojem više neće moći odbiti prelazak u neki drugi klub ukoliko im u novoj sredini ostane ista plaća. Ukoliko se igrač ne složi s transferom, klub mu ima pravo uručiti otkaz na štetu igrača.

Na novom pravilniku je najviše inzistirao Juventus koji se ovoga ljeta nije mogao riješiti nekoliko igrača na koje više ne računa. Premda im je našao nove sredine, oni nisu željeli napustiti "Staru damu". Slične probleme je imala i Roma. (hina/metro-portal)

10.09.2010. 15:27:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh