« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ODMAZDA ZA POKOLJ

Talibani: Osvetit ćemo se za svakog mučenika kojeg su ubili osvajači

"Većina žrtava su nedužna djeca, žene i starci, koje su masakrirali američki barbari i nemilosrdno im oduzeli dragocjen život te okaljali svoje ruke krvlju", priopćili su talibani

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Afganistan

,

talibani

Unatoč tomu što je čak i predsjednik Obama izrazio žaljenje zbog pokolja 16 civila od strane američkog vojnika, afganistanski su talibani najavili kako će osvetiti taj čin, prenosi Hina.

U nedjelju prije zore, vojnik američkog kontingenta međunarodnih snaga NATO-a napustio je svoju bazu u pokrajini Kandahar, teško naoružan, te usmrtio ukućane triju kuća u obližnjim selima, među kojima devetero djece i tri žene.

Talibani "će se osvetiti za svakog mučenika kojega su okrutno ubili osvajači", može se pročitati na internetskoj stranici islamističkih ustanika pri spominjanju pokolja od nedjelje koji je američki predsjednik Barack Obama nazvao "tragičnim i zaprepašćujućim", obećavši "iscrpnu istragu".

"Većina žrtava su nedužna djeca, žene i starci, koje su masakrirali američki barbari i nemilosrdno im oduzeli dragocjen život te okaljali svoje ruke krvlju", priopćili su talibani.

12.03.2012. 11:32:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh