« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
VIASAT

Tajna strana Drugoga svjetskoga rata

Serijal istražuje prekretnicu koja je dovela do okončanja rata, odnosno oslobođenje Francuske, otkriva mračne tajne povezane s usponom Adolfa Hitlera i njegovom pobjedom na njemačkim izborima 1933

Tajna strana Drugog svjetskog rata
Tajna strana Drugog svjetskog rata (Viasat History)
Više o

Drugi svjetski rat

,

Viasat History

,

Tajna strana Drugog svjetskog rata

I sedamdeset godina nakon završetka 2. svjetskoga rata postoje neodgovorena pitanja o nekim od najvećih operacija koje su se događale tijekom tog zloglasnog razdoblja.

Serijal daje uvid u nepoznate činjenice, zaboravljene junake, nevjerojatne obmane, čudesne priče o hrabrosti, životnim odlukama bez kojih bi svjetska povijest bila potpuno drugačija. U prvoj epizodi gledamo nepoznate činjenice o Danu D i nevjerojatne tajne odluke koje su donijeli čelnici, te razmatramo važnost uloge vodećih časnika i tajnih agenata.

Serijal istražuje prekretnicu koja je dovela do okončanja rata, odnosno oslobođenje Francuske, otkriva mračne tajne povezane s usponom Adolfa Hitlera i njegovom pobjedom na njemačkim izborima 1933. Koliko je zaista posjet glavnog zapovjednika Sazveznika koncentracijskom logoru Ohrdruf u Njemačkoj i suočavanje s nezamislivim događajima bilo iznenađenje za Saveznike?

Bit će riječi i o nürnberškim suđenjima na kojima su Saveznici nakon rata sudili istaknutim vođama nacističke Njemačke koji su sudjelovali u holokaustu i drugim ratnim zločinima.

Seriju Tajna strana Drugog svjetskog rata možete pratiti na kanalu Viasat History od 20. listopada do 17. studenog, utorkom u 21.00.

 

21.10.2015. 16:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh