« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PRESUDA

Svih 15 optuženih u aferi Offside proglašeno krivima

Dvojica su dobila uvjetne kazne, dok će ostali morati u zatvor između šest i deset mjeseci te vratiti nezakonito stečenih 1,2 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Više o

korupcija nogomet

,

Željko Širić

,

afera Offside

,

hrvatski nogomet

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas su donesene optužujuće presude za svih 15 osoba okrivljenih za namještanje utakmica Prve HNL u aferi Offside, prenosi Hina. Dvojica osuđenih dobila su uvjetne zatvorske kazne, dok su ostali dobili kazne između šest i deset mjeseci zatvora.

Najstrože kazne od po deset mjeseci zatvora sutkinja Gordana Mihela Grahovac izrekla je bivšem pomoćnom treneru Croatia Sesveta Goranu Jerkoviću, proglasivši ga krivim za posredovanje u podmićivanju, te nogometašu tog kluba Mariju Čižmeku, koji je bio glavna spona između podmićenih nogometaša i organizatora namještanja utakmica koji su ranije osuđeni na po godinu dana zatvora.

Športski direktor i sin vlasnika Croatia Sesveta Tomislav Zubak osuđen je na desvet mjeseci zatvora zbog pomaganja, a na iste zatvorske kazne zbog udruživanja za počinjenje kaznenog djela i primanja mita nepravomoćno su osuđeni nogometaši Croatia Sesveta Ivan Banović, Jasmin Agić, Ante Pokrajčić i Miljenko Bošnjak.

Za ista kaznena djela na osam mjeseci zatvora osuđeni su i njihovi suigrači Dario Šušak i Saša Mus, pri čemu je Šušak na izricanje presude doveden iz istražnog zatvora jer je nedavno, prema neslužbenim informacijama, uhićen zbog razbojstva.

Na sedam mjeseci osuđeni su Varteksovi nogometaši Miljenko Mumlek i Andrija Balajić te nogometaš Međimurja Nikola Melnjak, dok je njegov suigrač Neven Vuljanko osuđen na šest mjeseci.

Nogometaš Croatia Sesveta Marko Guja uvjetno je osuđen na sedam mjeseci, jer je u vrijeme počinjenja kaznenih djela bio mlađi punoljetnik, a nogometaš Varteksa Zoran Ivančić uvjetno na osam mjeseci, kojemu je sud kao olakotnu okolnost uzeo to što je pridonio razotkrivanju kaznenih djela.

Optužnicom su bila obuhvaćena još šestorica okrivljenika, no oni su se prije suđenja nagodili s USKOK-om.

13.12.2011. 17:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh