« Nogomet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Švicarci igrali, Česi pobijedili

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Euro 2008.

,

Češka-Švicarska

U prvoj utakmici Eura, koja je odigrana u Baselu, reprezentacija Češke pogotkom Sverkoša pobijedila je Švicarsku sa 1:0 Mada su domaćini bili daleko bolji na terenu, svoju dominaciju nisu uspjeli kapitalizirati, dok su s druge strane Česi jedinu svoju pravu priliku pretočili u pogodak, piše Tportal.
Skoro tri četvrtine utakmice Švicarci su dominirali nad Česima. Stvarali su domaćini prilike, trudili se koliko god su mogli, no ovoga puta je božica Fortuna svim srcem bila na strani Čeha. Samo jedna dobra prilika bila je Česima dovoljna za pogodak, odnosno pobjedu.

U jeku najjačih napada domaćina, Česi su uspjeli povesti preko Sverkoša u 71. minuti koji je iskosa s deset metara uspio matirati švicarskog golmana. Šok i nevjerica obuzeli su baselski stadion jer se do tog trenutka na terenu vidjela samo jedna reprezentacija - Švicarska. Potresenima od primljenog pogotka, domaćinima je trebalo nekoliko minuta da se priberu, no čim su se pribrali, ponovno je krenuo veliki pritisak na obranu Češke.   (METRO)

09.06.2008. 01:07:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh