« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
KONCERT

‘Svi pjevaju’ - koncert za Đorđa Novkovića

Koncert je nastavak skladateljeve ideje o proslavi 40 godina karijere

Boris Novković jedan je od organizatora spektakla u Ciboni
Boris Novković jedan je od organizatora spektakla u Ciboni (Neja Markičević/cropix)
Više o

đorđe novković

,

Boris Novković

Koncert u čast pokojnog skladatelja Đorđa Novkovića, ‘Svi pjevaju’, nastavak je njegove ideje kako bi obilježio 40 godina uspješne karijere te istaknuo ljude s kojima je surađivao - napomenuo je Boris Novković na konferenciji za novinare u povodu koncerta za njegova oca, koji će 7. veljače biti održan u zagrebačkom KC-u Dražena Petrovića.

O koncertu, jednom od najvećih glazbenih događaja ove godine, govorio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jer je generalni pokrovitelj tog spektakla upravo Grad Zagreb. Uz činjenicu da mu je najdraža Novkovićeva skladba ‘Stari Pjer’, objasnio je kako je koncert mali dug pokojnom Đorđu za 40 godina tijekom kojih je u zagrebačku i hrvatsku glazbu utkao najljepše glazbene note.

Borisove izvedbeBoris Novković će na koncertu ocu u čast otpjevati pjesmu ‘Gdje si ti’, koju je napisao nakon očeve prerane smrti i uvrstio je na novi album. Druga skladba koju će izvesti je hit ‘Malo mi je jedan život s tobom’, koji u originalu pjeva Mišo Kovač.

Iako je Boris Novković odmah naglasio da se u organizaciju koncerta ocu u čast upustio isključivo iz emotivnih razloga, takvo iskustvo, tvrdi, ne bi više ponavljao.

- Koncert nema nikakve aluzije na obljetnicu smrti, nego smo željeli obilježiti njegovih 40 godina karijere, što je Đorđe i sam namjeravao. Pjesme koje će biti izvedene odabrao je on. Iza njega je ostala bilježnica s identičnim izvođačima i popisom pjesama, kojemu smo dodali samo minimalne izmjene. Svi su se izvođači bezuvjetno odazvali akciji. Nakon koncerta bit će izdani DVD i CD, a to je najbolji spomen na ono što je Đorđe napravio - istaknuo je Boris. 

Piše: jl
20.01.2008. 23:17:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh