« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
IZBORI 2019.

Svi bi u Europski parlament

Na izborima za Europski parlament 26. svibnja natjecat će se 33 kandidacijske liste, dvije neovisne i 31 stranačka, odnosno koalicijska

Baš im se sviđaju stolci... a i plaće i beneficije
Baš im se sviđaju stolci... a i plaće i beneficije (Arhiva)
Više o

izbori

,

Europski parlament

Izbori za Europski parlament sve su zanimljiviji hrvatskim političarima - vide kako su se oni koji su već tamo fino oparili, pa bi sada svi zasjeli u udobne fotelje sa slušalicama na ušima.

Naime, na izborima za Europski parlament 26.  svibnja natjecat će se 33 kandidacijske liste, dvije neovisne i 31 stranačka, odnosno koalicijska, toliko ih je, naime, predano Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) do utorka u ponoć, do kada je bio rok za predaju. 

Sudi li se samo po broju tih listi, zanimanje za izbore veće je nego prije pet godina kada se za mjesto u Europskom parlamentu natjecalo 25 listi, osam manje nego ove godine. 'Prođu' li sve predane liste, 12 svojih zastupnika za Europski parlament hrvatski će birači moći izabrati među 396 kandidata, što je stotinjak više nego prije pet godina. 

Iako su se kandidacijske liste mogle podnositi od konca ožujka, većina stranaka i nositelja nezavisnih lista odlučila se to učiniti pretposljednjeg i posljednjeg dana, dakle u ponedjeljak i utorak.

10.04.2019. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh