« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
KVOTE I PARTICIPACIJE

Sveučilište odobrilo 8634 mjesta za upis na diplomske studije

U okviru iskazanih kvota osigurano je i 330 mjesta za strane studente

(Arhiva)
Više o

participacija

,

Sveučilište u Zagrebu

,

diplomski studiji

,

diplomski studij

,

upisne kvote

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o kvotama i participacijama u troškovima studiranja za upis studenata u prvu godinu diplomskih studija u idućoj akademskoj 2010./2011. godini prema kojoj je osigurano ukupno 8634 slobodnih mjesta za upis studenata u prvu godinu diplomskih studija.

Za redovite studente predviđeno je 8154 mjesta, a za izvanredne studente 150 mjesta, izvijestila je novinare na današnjoj konferenciji prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom Ljiljana Pinter.

Govoreći o zaključcima jučerašnje sjednice senata, Pinter je rekla da će na svim sveučilišnim sastavnicama 2238 studenata u cijelosti biti oslobođeno plaćanja participacija u troškovima studiranja, njih 1818 participirat će u troškovima studija po linearnom modelu plaćanja, a 4098 studenata plaćat će maksimalni iznos participacija.

U okviru iskazanih kvota osigurano je i 330 mjesta za strane studente, te da će maksimalni iznosi studentskih participacija iduće akademske godine iznositi od tisuću do 9240 kuna.

Senat je potvrdio i odluku Vijeća Ekonomskoga fakulteta, usklađenu s predstavnicima studenata, kojom je na svim diplomskim studijskim programima koji se izvode na tom fakultetu osigurano ukupno 1800 slobodnih mjesta. Upis studenata na diplomske studije bit će pak proveden temeljem jedinstvene rang-liste za sve studijske programe.

Pinter je istaknula da će, ako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), kao i u prethodne dvije godine donese odluku o financiranju diplomskih studija, što će pak biti regulirano posebnim ugovorom između MZOŠ-a i sveučilišta, svi studenti koji će se na diplomske studije upisati u akademskoj godini 2010./2011. biti oslobođeni plaćanja participacije u troškovima studiranja.

Posebne kvote za Filozofski

Senat je na jučerašnjoj sjednici donio odluku i o kvotama i studentskim participacijama u troškovima studiranja na preddiplomskim studijima na Filozofskome fakultetu prema kojoj je osigurano ukupno 1117 slobodnih mjesta za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih studija, od čega je 1019 mjesta za redovite studente. Odlučeno je da će 550 upisanih studenata u cijelosti biti oslobođeno plaćanja participacija u troškovima studiranja, a 469 studenata plaćat će maksimalne iznose participacija. U okviru iskazanih kvota osigurano je 98 mjesta za strane studente. Maksimalni iznosi studentskih participacija ostali su na razini prošlogodišnjih te će iznositi 6000 kuna.

Natječaj za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija za sve sastavnice Sveučilišta u Zagrebu u sljedećoj akademskoj godini bit će objavljen na internetskoj stranici sveučilišta i u javnim glasilima do kraja travnja.(hina/metro-portal)

21.04.2010. 13:44:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh