« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
INSTANT REAKCIJA

Švedska: Suci će utakmicu pratiti i na ekranu?

Šveđani žele nešto učiniti protiv sudačkih pogrešaka, pa će Fifu tražiti dopuštenje za gledanje susreta uživo s televizijskih ekrana

sudačke pogreške švedska
sudačke pogreške švedska (Getty Images)
Više o

FIFA

,

nogometni suci

,

ribolov bez muke

,

Liberty belle

,

Nikola Mektić

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza Lars-Ake Lagrell predložio je klubovima u švedskoj prvoj ligi da dopuste četvrtim sucima na utakmicama gledanje susreta uživo na televizijskim ekranima, te reagiraju na osnovu snimke kako bi se izbjegle sudačke pogreške.

Ukoliko klubovi prihvate ovaj prijedlog, savez će zatražiti dopuštenje FIFA-e kako bi se krenulo u ostvarenje ideje.

>> Blatter: Čini se da nam je tehnologija suđena

"Mislim da nikada nećemo imati kamere na gol-linijama u nogometu jer bi to za posljedicu imalo prekidanje igre, proučavanje snimke i tako dalje. No, uvidjeli smo drugu, prihvatljiviju mogućnost, a to je korištenje standardnog televizijskog signala, i javljamo se kako bismo bili zemlja u kojoj bi se isprobala ta metoda. S korištenjem televizijske slike, utakmice bi i dalje sudile četveročlane sudačke postave, ali bi imale nešto što bi im pomoglo", rekao je Lagrell.

"Nije slučajno da upravo mi tražimo da televizijska snimka pomogne sucima, jer je Švedska jedna od zemalja u kojoj na svakoj utakmici prve lige postoji televizijska ekipa. To, na primjer, ne bi bilo moguće uvesti u drugoj ligi, jer u tom natjecanju ne postoje kamere na svim utakmicama", dodao je Lagrell. (hina/metro-portal)

04.08.2010. 12:07:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh