« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BIZARNO

Svećenik moli boga da Sarkozy dobije srčani udar zbog Roma

"Molim se, oprostite mi, da Sarkozy doživi srčani udar", rekao je 71-godišnji svećenik, ocijenivši da se protiv Roma vodi rat

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Francuska

,

Romi

,

protjerivanje

,

molitva

Nekoliko francuskih svećenika pridružilo se u nedjelju kritikama francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja zbog njegove odluke da iz Francuske protjera stotine Roma, a jedan se čak molio da francuski predsjednik doživi srčani udar. Svećenik Arthur Hervet iz crkve sv. Martina Esquermesa u Lilleu, na sjeveru Francuske, rekao je da se obraća Bogu jer ne vjeruje da oni na vlasti planiraju pomoći Romima.

>> Francuzi uklonili preko 40 romskih naselja

"Molim se, oprostite mi, da Sarkozy doživi srčani udar", rekao je 71-godišnji svećenik, ocijenivši da se protiv Roma vodi rat. Dodao je da će u znak prosvjeda ministru unutarnjih poslova vratiti svoje odličje za zasluge. Francuska je u četvrtak počela deportirati desetke Roma u Bugarsku i Rumunjsku u sklopu borbe protiv kriminala i ilegalnih useljenika. U četvrtak i petak deportirano ih je oko 200. Rušenje romskih logor kritizirao je i Christophe Dufour, nadbiskup Aixa i Arlesa. (hina/metro-portal)

22.08.2010. 22:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh