« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
amen

Svećenik daje virtualni blagoslov kućnim ljubimcima

Austrijski svećenik već dva dana dobiva na stotine e-mailova iz svih dijelova svijeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)
Više o

Franz Zeiger

,

blagoslov životinja

Franz Zeiger zatrpan je e-mailovima vlasnika kućnih životinja nakon što je na svojim internetskim stranicama oglasio kako će virtualnim putem davati blagoslov životinjama.

Svećenik je na taj način želio obilježiti 4. listopad - Svjetski dan životinja.

Pozvao je vlasnike da mu pošalju fotografije pasa, mačaka i ostalih kućnih ljubimaca koje će on objesiti na zid crkve u Linzu te ih blagosloviti.

"Kompjutorski je sustav upravo pao, jer od petka neprestano stižu e-mailovi", rekao je 47-godišnji Zeiger, koji u posljednja dva dana ustaje dva sata ranije nego obično da bi svakome vlasniku ljubimca poslao odgovor e-mailom.

Mailovi mu stižu iz Kenije, Australije, Novog Zelanda.... "Puno vam hvala što ste mi pružili divnu priliku i blagoslovit ćete moje krznene bebice", napisala je vlasnica mačaka Blob i Stripes te psa Bustera iz Louisiane.

Zeiger je objasnio kako od Boga traži blagoslov za životinje, jer su one temeljni dio biblijskog stvaranja svijeta. Svjetski dan životinja slavi se 4. listopada, na dan kada katolici slave sv. Franju Asiškoga, zaštitnika životinja. (hina/metro-portal)

04.10.2009. 15:32:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh