« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
260 novih trgovina

Svečano otvoren West Gate - najveći shopping centar

Predsjednik Mesić na otvaranju je pohvalio investitore zbog zadržavanja potrošača u Hrvatskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX )
Više o

shopping centar

,

west gate zaprešić

,

Westgate

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić otvorio je večeras Trgovački centar West Gate u koji je uloženo 270 milijuna eura i u kojem će raditi 3500 ljudi.

West Gate se nalazi zapadno od Zagreba, kod Zaprešića, uz autocestu Zagreb-Macelj. Njegova bruto površina je 226 tisuća četvornih metara, a prodajna površina 100 tisuća četvornih metara.

Unutar centra je 260 trgovina, 32 lokala, restorana i kafića, a uz njega je parkiralište sa 7250 parkirnih mjesta. Objekt je za 15 mjeseci izgradila Građevinska tvrtka Stipić Grupa.

Centar obiluje mnogim popratnim sadržajima kao što su dječji zabavni park na 4000 četvornih metara, klizalište, kuglane, kockarnica i brojne druge atrakcije. Po veličini centra svjedoči činjeca da je riječ o najvećem objektu visokogradnje izgrađenim u Hrvatskoj u koji bi po procjenama arhitekata stalo 1200 kuća.

Otvarajući centar predsjednik Mesić pohvalio je investitore, arhitekte i izvođače jer su imali viziju. Potrošači će, rekao je Mesić, ovdje imati na raspolaganju sve važnije robne marke pa neće biti razloga da idu u inozemstvo u šoping.

Otvaranje West Gatea izazvalo je večeras prometni zastoj na autocesti Zagreb-Macelj u smjeru Krapine od Jankomirskog mosta pa sve do samog centra. Tisuće automobila milile su u koloni pa je svečanost malo kasnila.

Tisuće građana večeras obilaze trgovački centar West Gate koji sutra otvara svoje dućane. (hina/metro-portal)

11.11.2009. 22:43:47
    

Vezana galerija
Vezani video
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh