« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
SAZNAJEMO

Sve što vas zanima o laserskom skidanju dioptrije u 7 točaka

Zahvat traje kratko, između 10 i 15 minuta po oku i nakon operacije nema ležanja te pacijent uz pratnju može ići kući

Ne treba se bojati...
Ne treba se bojati... (Arhiva)
Više o

pogrešne činjenice

,

laserska operacija očiju

,

Bilić Vision

Svake godine više od 700 tisuća osoba u svijetu laserski ukloni dioptriju. Zahvat se izvodi od ranih 90-ih i danas se smatra rutinskim ambulantnim zahvatom. Traje kratko, između 10 i 15 minuta po oku i nakon operacije nema ležanja te pacijent uz pratnju može ići kući.

Američka asocijacija za drogu i lijekove (FDA) je prošle godine kroz istraživanje dobila rezultate kako je 99% osoba dugoročno zadovoljno nakon što je laserski skinulo dioptriju. Ostalih 1% su nakon zahvata imali pojačanu suhoću oka ili otežan vid noću.

U razgovoru sa specijalistima oftalmolozima iz Poliklinike Bilić Vision donosimo vam 7 ključnih informacija o laserskom skidanju dioptrije:

  1. Zašto nisam ranije? Nakon izvršene operacije pacijentima je najčešće žao što lasersko skidanje dioptrije nisu učinili puno ranije.

  2. Različiti načini laserskog skidanja dioptrije? Postoji nekoliko metoda kojima se možete riješiti dioptrije. Metoda LASIK najčešće je korištena metoda no ukoliko imate tanku rožnicu preporučuje se PRK metoda ili ugradnja intraokularne leće. Sve metode su bezbolne, a zahvati traju jednako kratko; 10 do 15 minuta po oku.

  3. Koliko moram imati godina? Laserskom skidanju dioptrije možete pristupiti tek nakon navršene 18. godine života. Razlog nije punoljetnost već se dioptrija u tinejdžerskoj dobi često mijenja, a trebala bi se stabilizirati na godinu dana kako bi se moglo pristupiti zahvatu.

  4. Strah me? Strah je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se osobe ne odlučuju za skidanje dioptrije. Međutim, zadovoljni pacijenti pokazuju da ovdje strahu mjesta nema. Metoda je provjerena i sigurna, bezbolna i s malim brojem komplikacija koje se liječe u suradnji s liječnikom. Partnerski odnos pacijenta i kirurga u ustanovi u kojoj ćete izvršiti zahvat ojačat će povjerenje i smanjiti strah. Normalno je da vam je potrebno određeno vrijeme kako biste se odluči na zahvat, no povjerenje u tim koji će izvršiti lasersko skidanje dioptrije i otvoriti vam nove horizonte, ključan je faktor u odluci za lasersko skidanje dioptrije.

  5. Mogu li zauvijek zaboraviti na naočale? Lasersko skidanje dioptrije ne otklanja potrebu za naočalama za čitanje nakon 40. godine života, ali ćete i dalje dobro vidjeti na daleko. Tada se javlja presbiopija, starosna dalekovidnost zbog slabljenja akomodacije naše očne leće pa već oko 45. godine života većina ljudi ima potrebu za nošenjem naočala za čitanje i rad na blizu.

  6. Kako ću vidjeti nakon operacije? Nakon laserskog skidanja dioptrije najpreciznijom LASIK metodom - Contoura Vision, imat ćete bolji vid nego sada s naočalama ili kontaktnim lećama.

  7. Moram li baš na detaljan pregled prije operacije? Iako je 98% osoba u svijetu kandidat za lasersko skidanje dioptrije, svatko je poseban na svoj način. Iz tog razloga postoje različite metode skidanja dioptrije. Kako biste bili sigurni da dobivate najbolji mogući zahvat za vas, oftalmolog koji je stručnjak u ovom području napravit će detaljan specijalistički pregled i odlučiti koji je postupak najbolji za vas.

Poliklinika Bilić Vision pripremila je za vas posebne pogodnosti kako biste uštedili novac, a priuštili svom oku profesionalan i kvalitetan zahvat laserskog skidanja dioptrije. Prvi korak kreće sa pregledom koji je za vas do kraja listopada snižen na 250 kuna. Za više informacija kontaktirajte Polikliniku Bilić Vision pozivom na broj 014678444 ili se naručite klikom na stranicu Poliklinike

04.10.2019. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh