« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
IPAK SE VOZI

Sve momčadi Formule 1 predale prijave

Pobunjene momčadi odlučile su voziti, ali pod uvjetom da s Ecclestoneom potpišu novi ugovor

(Corbis)
Više o

Formula 1

,

FIA

,

Bernie Ecclestone

,

FOTA

Opasnost povlačenja Ferrarija iz Formule 1 nestala je u petak kada su aktualni svjetski prvaci zajedno sa svim drugim momčadima predali prijave za natjecanje iduće godine.

U izjavi Udruge ekipa Formule 1 (FOTA) navodi se da su sve članice predale prijave do isteka krajnjeg roka kojeg je odredio Međunarodni automobilski savez (FIA).

Ferrari, bivši prvaci Renault, Toyota i dvije momčadi Red Bulla zaprijetile su povlačenjem iz Formule 1 ako se ne promijene pravila o ograničavajućem proračunu za iduću sezonu.

U izjavi FOTA-e kaže se da su sve momčadi pristale sudjelovati na svjetskom prvenstvu iduće godine pod određenim uvjetima.

Kao prvo, to je potpisivanje nove verzije povjerljivog ugovora (koji jamči budućnost sporta povezujući sve strane u službeni odnos koji će osigurati svoju stabilnost zahvaljujući zdravom vođenju) između momčadi FIA-e i vlasnika Formule Bernieja Ecclestona do 12. lipnja.

Kao drugo, to je temeljenje pravila za 2010. na sadašnjim pravilima uz "dodatke u skladu s prijedlozima koje je FOTA podnijela FIA-i". (hina/metro-portal)

29.05.2009. 22:41:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh