« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina
ČUDO PRIRODE

Sve čarobne mogućnosti mlijeka

Mlijeko je prva stvar koju sisavci jedu, a osim toga ima toliko raznih primjena da ih je teško i nabrojati

Mlijeko je čudesno
Mlijeko je čudesno (Arhiva)
Više o

mlijeko

,

lijek

,

kosa

,

koža

,

maska

,

sredstvo proti bolova

,

poliranje namještaja

Mlijeko je važan dio prehrane, no osim toga ima i druge korisne mogućnosti. Na primjer, popijte čašu mlijeka 15 minuta prije obroka i pojest ćete bitno manje, a i dobit ćete dovoljno bjelančevina. Uz to, možete ga koristiti i kao masku i regenerator za kosu, opet iz istog razloga. 

Mlijeko je i prirodno sredstvo za čišćenje, jer sadrži vitamin A, B6 i B12, niacina i riboflavin. Alfa-hidroksilna kiselina pomoći će pri skidanju mrtvih stanica kože, smanjiti bore i spriječiti promjene boje kože.

Kad se probudite s groznim mamurlukom, čaša mlijeka umirit će vam želudac, hidrirati organizam i vratiti razinu šećera u krvi. Mlijeko u prahu možete koristiti, osim za masku za lice, i kao sredstvo za umirivanje boli na mjestima ugriza buba.

Kleopatra se nije bez razloga kupala u mlijeku, pa i vi u kadu uspite par šalica mlijeka kako biste imali meku i baršunastu kožu, a sredit će i ispucale ruke zimi.

Što se tiče primjene u kućanstvu, obiteljsko srebro (ako ga već niste prodali) uronite u kiselo mlijeko preko noći i drugi dan ga osušite platnenom krpom, bit će kao novo. U slučaju mrlje od tinte na majici ili košulji, pomiješajte mlijeko i ocat u omjeru 2:1 i uronite mrlju u kupku preko noći, sutra je neće biti, a tkanina neće biti oštećena.

Kožna će vam odjeća i obuća također biti zahvalni ako je premažete mlijekom i polirate nakon što se mlijeko upije, jer će ispucani dijelovi nestati, a koži će se vratiti sjaj. Isto možete napraviti i kožnim namještajem, zajedno s drvenim dijelovima.

21.05.2013. 18:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh