« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
NAZDRAVLJE!

Svakom petom mladom Hrvatu prijeti siromaštvo!

Svaka peta mlada osoba u Hrvatskoj u povećanom je riziku od siromaštva, upozorili su danas performansom na Markovu trgu, predstavnici Mreže mladih Hrvatske

Mladima ostaje depresija ili odlazak u inozemstvo
Mladima ostaje depresija ili odlazak u inozemstvo (Shutterstock)
Više o

siromaštvo

,

Mreža mladih Hrvatske

,

Dan mladih

'Gotovo dvadeset posto mladih ili svaka peta mlada osoba između 15 i 30 godina je u riziku od siromaštva, a glavni razlog takvog stanja je njihova nezaposlenost', rekao je član Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske Karlo Kralj dodavši kako je po podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2013. registrirano oko 115 tisuća nezaposlenih mladih osoba.

Mreža mladih pozvala je vladu na rješavanje problema ali ne, kako su rekli, vatrogasnim, već sustavnim mjerama.'Od vlade i nadležnih očekujemo sveobuhvatan, vizionarski i strateški plan', rekao je Kralj.

Mreža mladih traži formiranje kvalitetnih politika za mlade, ali i da oni sami zajedno s nevladinim sektorom sudjeluju u njihovom formiranju. Očekuju, kažu, skoru izradu novog Nacionalnog programa za mlade te Zakon o mladima.

Međunarodni dan mladih uveden je 2000. rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda i svake se godine obilježava u okviru izabrane godišnje teme, a ove je godine posvećen migracijama mladih. Mreža mladih Hrvatske upozorila je i kako mladi, s obzirom na njihovo loše materijalno stanje, nemaju čak ni mogućnost odlaska u inozemstvo kako bi potražili zaposlenje.

12.08.2013. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh