« Fun
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
h1n1

Svinjska gripa pojavila se i na suvenirima

Da na svinjskoj gripi na zarađuju samo farmaceuti pobrinuli su se prodavači suvenira

Fotografija vijesti
Više o

svinjska gripa

,

MWN

,

svinjska gripa majica

,

svinjska gripa suveniri

Jedanaesta dana i tisuću pacijenata kasnije, virus gripe A/H1N1 proširio se i među marketinškim poduzetnicima, koju su od prošlog petka počeli naveliko prodavati suvenire kako bi se podsjećali na globalnu epidemiju nazvanu svinjska gripa.

Američki portal www.zazzle.com nudi barem dvadesetak različitih majica s natpisima tipa Bio sam u Meksiku i sve što sam dobio je svinjska gripa ili Swinebusters, po cijenama od 19 dolara, a uz to idu i pripadajući privjesci za ključeve, šalice, kape, kravate i slične stvarčice po cijenama od šest do trideset dolara.

No, vjerojatno se Meksikanci neće razveseliti zamjenom grba na zastavi, orla koji guta zmiju, svinjom.

Bilo je u jednom trenutku i reciklaže, jer je američka tvrtka Giantmicrobes još 2007. godine na tržište izbacila liniju plišanih igračaka virusa i bakterija koje izazivaju gripu, Ebolu, hepatitis, herpes i slično.

Plava životinjica koja je predstavljala prehladu proteklog se vikenda mogla kupiti na meksičkom sajtu Mercadolibre.com pod imenom „kućnog ljubimca svinjske gripe", no ubrzo je nestala iz ponude, vjerojatno pod pritiskom proizvođača.

 

Piše: Gabriela Gutiérrez, Metro World News
04.05.2009. 13:08:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh