« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MZOŠ:

Sutra počinje isplata 2500 državnih stipendija za studente

Ovisno o kategorijama kriteriji su bili, primjerice, uspjeh na razredbenom postupku za studente prve godine studija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

MZOŠ

,

Ministarstvo znanosti

,

studentske stipendije

,

hrvatska sveučilišta

,

isplata stipendija

Isplata 2500 državnih stipendija za 2010. koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) počet će sutra, a tijekom iduća dva dana studenti korisnici dobit će na svoje račune prve uplate, priopćio je danas MZOŠ.

Za stipendije se u različitim kategorijama prijavilo 5574 studenta od koji je 2500 studenata dobilo te stipendije čija je raspodjela rezultat zajedničkoga rada sveučilišta, veleučilišta i visokih škola i MZOŠ-a.

Navodi se da su prema kriterijima i odlukama sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, odobrene stipendije za više kategorija - za osobito nadarene redovite studente sveučilišnih i stručnih studija, redovite studente deficitarnih studija i struka, redovite studente sveučilišnih i stručnih studija koji su se obvezali da će se nakon završetka studija zaposliti na područjima od posebne državne skrbi ili na otocima te za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija slabijeg imovinskog stanja,

Odobrene su i državne stipendije redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija - djeci osoba poginulih, umrlih i nestalih u skladu s člancima Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeci mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata te redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji, a koji su dokazali svoj status odgovarajućim potvrdama,

Također, odobrene su i državne stipendije redovitim studentima s invaliditetom na sveučilišnim, stručnim i poslijediplomskim studijima.

Ovisno o kategorijama kriteriji su bili, primjerice, uspjeh na razredbenom postupku za studente prve godine studija, a za studente viših godina studija prosjek ocjena svih položenih ispita.

Napominje se da se kategorija stipendija dodijeljenih na temelju Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeci mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata ne odnosi na studente, djecu hrvatskih branitelja, invalida iz Domovinskog rata koji svoja prava ostvaruju na temelju Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. (hina/metro-portal)

Popis dobitnika državnih stipendija za 2010. nalazi se na stranicama Ministarstva

29.03.2010. 17:34:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh