« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
SUPERBOWL

Superbowl, sportski spektakl godine okovan ledom

Poznato je da će spektakl pjevanjem američke himne otvoriti Christina Aguilera a u pauzi će na pozornicu istrčati Black Eyed Peas

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Super Bowl

,

Pittsburgh Stellers

,

Green Bay Packers

Green Bay Packers i Pitsburgh Steelers momčadi su koje će se ove godine naći u 45. Super Bowlu, vrhuncu footballske sezone u SAD-u i sportskom događaju oko kojeg se tradicionalno okreće najviše novca i najviše popratnih priča. Ove godine se najviše priča o vremenu koje je sve samo ne uobičajno za Arlington pored Dallasa, gdje se ove godine Super Bowl i odigrava.

Susret okovan ledom

"Žao nam je, ali donijeli smo loše vrijeme sa sobom", rekao je mrtav-ozbiljan Mike McCarthy, trener Green Bay Packersa, momčadi koja dolazi s dalekog sjevera, s obale Velikih jezera, gdje ciče zime nisu nikakva rijetkost. U Arlingtonu naime ovih dana vladaju temperature neuobičajne za ovaj dio SAD-a i za ovo doba godine. Zbog zimskih uvjeta škole su već nekoliko dana zatvorene a led je zamrznuo zračni i cestovni promet. Šestero radnika na mjestu održavanja Super Bowla, Cowboys stadionu, je ozlijeđeno nakon što je na njih s krova tribina pao led.

Vrijeme je ove godine malo bacilo u drugi plan omiljene rasprave o zabavnom dijelu programa. Poznato je samo to da će spektakl pjevanjem američke himne otvoriti Christina Aguilera a u pauzi će na pozornicu istrčati Black Eyed Peas. Trenutno se šuška o tome koga su Black Eyed Peas dovesti sa sobom. Glasine se kreću od nekadašnjeg gitariste Guns'n'Rosesa Slasha pa do R&B zvijezde Ushera. Velika buka se svake godine diže i oko reklamnog prostora. Ove godine pažnju javnosti je privukla najava Chryslera da će u jednoj od mnogobrojnih reklamnih pauza pustiti svoj dvominutni spot. To je uzbudilo javnost jer je običajna duljina trajanja reklamnih spotova oko 30 sekundi što je po cijeni od oko milijun dolara za svakih deset sekundi spota i razumljiva dužina. Medijski analitičari već sad govore o jednistvenom potezu u povijesti Super Bowla čime si je Chrysler i prije emitiranja spota priskrbio medijsku pozornost.

Obama za Pithsburgh Steelerse

No više od 150.000 posjetitelja koliko će ovogodišnji Super Bowl privući u Arlington, će u teksaški grad doći i zbog razonode druge vrste. Prošlogodišnji Super Bowl u Miamiju je, prema navodima policije, privukao i preko 10.000 prostitutki. Policija u okrugu Dallas-Arlington već pojačano radi kako bi spriječila zabranjeni zanat te posebice slučajeve prislne i maloljetničke prostitucije.

Medji se, naravno bave i samim footballom. Tako se saznaje da su Green Bay Packers i Pitsburgh Steelers momčadi "podjednakih kvaliteta" iako neki listovi poput popularnog "Sports Illustrated" tvrde da su "momci od čelika" iz Pitsburgha lagani favoriti. Možda od presudne pomoći bude podrška američkog predsjednika Baracka Obame koji je, pored Chicago Bearsa, i deklarirani pobornik momčadi iz Pittsburgha.

Piše: N. Kreizer / Deutsche Welle
06.02.2011. 11:19:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh