« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
nije antraks

Sumnjiv prah koji je stigao u UN-ovo središte je samo brašno

Policija se sumnjala da je tvar zapravo smrtonosni antraks

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Ujedinjeni narodi

,

antraks

Njujorška policija priopćila je u srijedu da je sumnjivi prah koji je ovog tjedna stigao na adrese najmanje sedam diplomatskih predstavništava u UN-ovu sjedištu u tome gradu, zapravo brašno.

"Tvar nije smrtonosna, to je brašno", rekao je Mindy Diaz, glasnogovornik njujorške policije.

Kako je rekao glasnogovornik, pisma s bijelim prahom primila su u srijedu predstavništva Rusije i Litve u UN-u.

Dan, odnosno dva dana ranije, još pet omotnica s istim bijelim prahom stiglo je na adrese predstavništava Francuske, Austrije, Uzbekistana, Njemačke i Velike Britanije, izjavila je policija.

Nakon dojave iz diplomatskih predstavništava, policija je francuske, austrijske i uzbekistanske diplomate koji su bili u doticaju sa sumnjivom tvari u noći na utorak podvrgnula "dekontaminaciji" u posebnom vatrogasno-policijskom kamionu. Policija je poslije objavila da su pošiljke primili njemačko i britansko predstavništvo.

G. 2001. pet osoba je umrlo u SAD-u pošto su primile pisma s bijelim prahom za koji se poslije utvrdilo da je antraks, bakterija koja uzrokuje smrt u kratkom vremenu, a očituje se akutnom kožnom infekcijom i dišnim tegobama.

Nakon toga, američka policija je primila tisuće poziva zbog sumnjiva praha koji se nakon provjere pokazao neopasnim. (hina/metro-portal)

 

12.11.2009. 00:53:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh