« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
SPLIT

Sumnja se na prvu žrtvu gripe H1N1 u Hrvatskoj

Preminulom pacijentu potvrđena je zaraza gripom no smrt je nastupila zbog otkazivanja više organa

(Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Split

,

KBC Split

,

svinjska gripa u Hrvatskoj

Šezdesetjednogodišnji pacijent koji je bolovao od svinjske gripe preminuo je danas oko 12 sati na jedinici intenzivnog liječenja Kliničkog bolničkog centra Split, potvrdio je ravnatelj splitske bolnice dr. Dujomir Marasović.

Marasović kaže da je pacijentu nakon desetak dana liječenja zatajilo nekoliko organa i na kraju je nastupila smrt, a je li uzrok smrti svinjska gripa znat će se pouzdano nakon što se obavi obdukcija.

Oboljeli pacijent je sa visokom temperaturom u splitsku bolnicu na Odjel za infekcijske bolesti zaprimljen još pretprošle srijede, a kako mu se u međuvremenu stanje sve više pogoršavalo bio je prebačen na intenzivnu.

Zbog upale pluća i otežanog disanja pacijent je bio priključen na respirator, a zbog otkazivanja oba bubrega bio je i na konstantnoj dijalizi.

U Splitu je trenutno još jedan pacijent u kritičnom stanju za kojeg se sumnja da je zaražen 'svinjskom gripom', a za čiji život se liječnici bore. Radi se o zatvoreniku splitskog zatvora koji je smješten na odjelu intenzivne njege s upalom oba plućna krila.

31.10.2009. 15:29:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh