« Fun
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
DAKLE, SVAŠTA :)

Sumanuti ljetni festivali

Širom svijeta ljeto je vrijeme festivala za privlačenje turista, ali ovi su stvarno nešto sasvim čudno

Svratite do Finske ako možete ponijeti dragu na ramenu
Svratite do Finske ako možete ponijeti dragu na ramenu (Arhiva)
Više o

turizam

,

ljeto

,

festivali

Ljeto je doba festivala svih vrsta i fela, a turistički djelatnici širom svijeta pokušavaju smisliti nešto novo i originalno što bi baš u njihovo mjesto dovelo što veći broj turista. Uz klasične varijante glazbenih i kazališnih festivala, cijelo ljeto ispunjeno je i onima iz kategorije pomaknutih, pa evo nekoliko takvih:

Festival preskakanja djece, Castrillo de Murcia, Španjolska - lipanj

Festival se održava na Tijelovo i datira iz pradavne 1620. godine. Ideja je jednostavna - odrasli se obuku kao vragovi i preskaču redove beba i djece koja leže na ulici. Strange?!

Festival kotrljanja sira, Coopers Hill, Velika Britanija - lipanj

Sir je, osim što je fin, koristan i upotrebljiv i u zabavne svrhe. Kako se u blizini rade veliki kolutovi sira, sudionici festivala kotrljaju ga po strmim padinama. Naravno, prije ili kasnije svi padnu, kotrljaju se sa svojim ogromnim kolutom, a lomovi nisu rijetka pojava.

Festival blata u Boryeongu, Južna Koreja - srpanj

Festival ima tek 14 punih godina, no već dovodi milijun turista koji obožavaju gađanje blatom, valjanje u blatu i sve u vezi blata. Blato je navodno ljekovito, pa ga vole žene, a muškarcima je zanimljivo gledati žene kako se valjaju u blatu ...

Svjetsko prvenstvo u nošenju žena, Sonkajärvi, Finska - kolovoz

Što brže prenijeti svoju ženu od starta do cilja, zvuči jednostavno. No, kako je nagrada izražena u litrama piva koje odgovaraju kilama gospođe, sudionici mahom prijavljuju supruge koje su izuzetno bujnih oblina. Naravno, cijela je priča ludo zabavna, pa su takvi festivali počeli nicati širom svijeta.

La Tomatina, Buñol, Španjolska - kolovoz

La Tomatina je već toliko popularna da nije lako upasti u priču koja je, podsjećamo, vrlo jednostavna - cijeli grad je prepun velikih bačava punih paradajza i svi se međusobno gađaju do iznemoglosti, sve dok ne potroše i zadnju rajčicu u mjestu. Ako nešto oslobađa od stresa, to je upravo ovo.

Festival svinja, Trie Sur Baïse, Francuska - kolovoz

Sve u vezi svinja, pajceka, odojaka ... ima i natjecanje u oponašanju svinja, utrka praščića i goleme količine svinjetine pripremljene na sve moguće načine. Prascoljupci, navalite!

Festival testisa, Clinton, SAD - kolovoz

Bijeli bubrezi ... sigurno vam je netko pokušao podvaliti muda pod bubrege u životu. E, tu se ne podvaljuje, zna se od početka da je svaka delicija na stolu od bikovih testisa, pa ljubitelji ove .. hm ... delicije mogu navaliti. Zanimljivi detalj - srijedom možete gaćice zamijeniti za bocu piva!

19.08.2012. 12:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh