« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NAKON TRAGEDIJE

Sukobljeni karlovački Romi spremni za pomirenje

Romi na sastanku uz posredovanje policije unatoč tuzi i boli jedni drugima izrazili žaljenje i pokazali volju da prekinu sukobe i osvete

Privođenje 14-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo
Privođenje 14-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo (Mario Pušić/CROPIX)
Više o

ubojstvo

,

pucnjava

,

Romi

,

Josip Čelić

,

Karlovac

,

Oliver Grbić

Nakon jučerašnjega kaznenog djela teškog ubojstva zbog osvete i mržnje policija je u tijeku kriminalističkog istraživanja osumnjičila trojicu muškaraca u dobi od 14, 36 i 42 godine da su jučer na državnoj cesti D1 između Draganića i Ilovca pucali iz svog osobnog automobila na teretno vozilo i ubili 54-godišnjaka te teško ozlijedili dvije ženske osobe u dobi od 43 i 15 godina, rečeno je na tiskovnoj konferenciji karlovačke PU.

Tijekom kriminalističkog istraživanja za teško ranjavanje dviju osoba u subotu u Otoku Oštarijskom te ubojstva jedne i ranjavanja dviju osoba jučer u Karlovcu policija je poduzela hitne istražne radnje, ali i pretrage domova svih obitelji romske zajednice koje su povezane s tim dvama oružanim obračunima, rekao je načelnik karlovačke Policijske uprave (PU) Josip Ćelić. Kako se oružani sukobi ne bi nastavili, danas se u Karlovcu ravnatelj policije Oliver Grbić sastao s predstavnicima romskih obitelji. Načelnik Ćelić kazao je da su Romi na sastanku unatoč tuzi i boli jedni drugima izrazili žaljenje i pokazali volju da prekinu sukobe i osvete.

Na novinarski upit nije li policija djelotvornijim postupanjem taj osvetnički obračun mogla spriječiti, Ćelić je rekao da su policijski službenici osigurali domove počinitelja i oštećenika u tom događaju, kao i Opću bolnicu u Ogulinu u kojoj su se nalazili ozlijeđeni te da su obilazili romska naselja u Ogulinu i Karlovcu, ali kako treba znati da se osvetnički obračun dogodio na cesti te da policija nije mogla osigurati takav prostor. Na upit o motivima sukoba Ćelić je odgovorio da se kao mogući motivi ispituju i dugovi i međusobni odnosi povezani sa ženom koja navodno "balansira" između sukobljenih ljudi. Na upit trebaju li Karlovčani i Draganićani strahovati od novih osvetničkih sukoba, Ćelić je kazao kako će vrijeme pokazati da je današnji sastanak bio uspješan. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 20:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh