« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SPRIJEČENA TUČNJAVA

Sukob u Sesvetama: Dvije frakcije BBB-a napale treću

Policija je u Sesvetama privela 85 Bad Blue Boysa, mogući razlog planiranog obračuna je razmimoilaženje u mišljenjima

BBB
BBB (Goran Mehkek / CROPIX / Ilustracija)
Više o

Bad Blue Boys

,

Sesvete

,

BBB

,

BBB tučnjava

,

Agram Crew

,

No Profit

,

Sovići

Policija je jučer u Sesvetama privela  85 navijača Dinama, a zbog posjedovanja hladnog oružja (teleskopske palice i bokseri) zadržala je njih trojicu koje bi tijekom današnjeg dana trebala dovesti pred sesvetski Prekršajni sud, prenosi Hina.

Iako u policiji kao razlog planiranog obračuna navode razmimoilaženje u mišljenjima između navijačkih udruga, doznaje se da su pripadnici dviju frakcija, Agram Crew i No Profit, odlučile napasti treću, Soviće iz Sesveta, i to zato što sesvetska udruga posjećuje Dinamove utakmice, a spomenute dvije ih bojkotiraju. Policija ne raspolaže saznanjima da je povod obračunu bilo krađa transparenata, kako navode neki mediji.

Interventna policija reagirala je po dojavi jednog građana, te je oko 17 sati u Sesvetama, u neposrednoj blizini prostorija koje koristi navijačka frakcija Sovići, ali i sesvetska HVIDR-a, privela 85 Dinamovih navijača, među njima i jednog maloljetnika.

Svi privedeni su, kako se doznaje, pripadnici frakcija Agram Crew i No Profit, dakle napadača, dok u vrijeme njihova privođenja u prostorijama nije bilo nikoga od Sovića.

Nakon što je s njima obavila obavijesni razgovor, policija je većinu navijača pustila kućama, a zadržala je samo trojicu (32, 23 i 22 godine), i to zato što je kod njih pronašla palice i boksere te sprej suzavac.

Sva trojica od ranije su poznata policija, pri čemu su 32-godišnjak i 22-godišnjak evidentirani zbog kaznenih djela nanošenja teških ozljeda i nasilničkog ponašanja, a jedan od njih ima i aktivnu zabranu posjeta športskim natjecanjima zbog sudjelovanja u navijačkim neredima u svibnju prošle godine za odigravanja utakmice između Hajduka i Dinama.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje tog, ali i slučaja napada na autobus s gostima grčkog nogometnog kluba PAOK iz prosinca prošle godine, budući da dio Dinamovih navijača koji je sudjelovao u tom napadu još nije identificiran.

14.02.2011. 13:30:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh