« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
JEDNOGLASNA ODLUKA

Psihijatrijska bolnica Vrapče postaje klinika

Odbor za zdravstvo zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno je podržao odluku o promjeni naziva Psihijatrijske bolnice Vrapče u Kliniku za psihijatriju Vrapče

Fotografija vijesti
Više o

psihijatrijska bolnica Vrapče

,

klinika

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar u ime predlagatelja obrazložio je, na sjednici odbora, da je bolnica Vrapče ispunila opće i posebne uvjete za dodjelu naziva klinike, pa je upravno vijeće bolnice predložilo njezinom osnivaču promjenu naziva, prenosi Hina. 

U vezi sa stanjem u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, na upit člana Odbora Tomislava Babića (HDZ), Šostar je rekao da nema novca u proračunu za doznake bolnici, ali da će se nakon provedenog rebalansa vidjeti postoji li takva mogućnost. Po njegovim riječima HZZO je, iz Gradu nepoznatih razloga, oštetio tu bolnicu uskrativši joj 500.000 kuna bez ikakvog rješenja i obrazloženja. I u kategorizaciji su prošli loše, pa je to jedina klinička bolnica u drugoj kategoriji i u usporedbi s drugima postoji golema razlika, jer su neki dijelovi KB Sveti Duh u samom vrhu (hrvatske medicine), ustvrdio je Šostar.

Odbor za zdravstvo jednoglasno je prihvatio Izvješće o provedbi mjera i aktivnosti za 2010. iz zagrebačke strategije jedinstvene politike za zaštitu od nasilja u obitelji u razdoblju od 2008. do 2010. i Izvješće o provedbi mjera i aktivnosti za 2010. iz Programa socijalne politike Grada Zagreba do 2009. do 2012.

Također je prihvatio Izvješće o radu povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba za prošlu godinu. U ime povjerenstva njegov dopredsjednik Damir Jukica rekao je da je pritužbi pacijenata relativno malo (prošle godine samo 10) zbog bojazni da bi mogli imati posljedice prijave li slučajeve kršenja prava pacijenata i izvijestio da je povjerenstvo za svoj rad lani potrošilo 47.000 kuna.

Odbor nije prihvatio izvješće o radu gradonačelnika od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. i izvješće o stanju gradske imovine.

15.02.2011. 18:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh